preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Učenička zadruga Eugen

O nama: Učenička zadruga Eugen

     Učeničke zadruge igraju ključnu ulogu u poticanju učenika da steknu i primijene znanje izvan klasičnih školskih okvira. Osim toga, pomažu u razvijanju radnih navika kroz praktično učenje, omogućujući učenicima da razumiju i sudjeluju u cjelovitom proizvodnom procesu. Posebno je važno naglasiti da se učenici osnovnih škola jedino kroz zadrugarstvo uče o poduzetništvu. Sudjelovanjem u praktičnim projektima i sajmovima, učenici razvijaju različite vještine poput komunikacijskih i organizacijskih vještina te timskog rada.

 

     Učenička zadruga Eugen je osnovana 15. lipnja 2021. godine. Voditeljica zadruge je Nataša Čurić. Zadruga okuplja brojne učenike koji zajedno rade na različitim aktivnostima i projektima te ima nekoliko različitih sekcija koje vode učiteljice Martina Filipović, Jelena Milinković, Marica Kupina, Kristina Panižić i Ivana Zec.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 8. 10. 2023. 13:26

Izložba pisanica

 

    Centar za posjetitelje u Velikoj Gorici trenutno priređuje izložbu nazvanu „Neobične pisanice“, koju su organizirali učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika. Izložba uključuje uskršnja jaja ukrašena raznim tehnikama te crteže iste tematike, a radili su ih učenici 1.c s učiteljicom Vesnom Lužnik, 2.c s učiteljicom Bernardom Jandriš, 3.b i učiteljica Marina Mužek, 4.a i učiteljica Marica Kupina, 4.b i učiteljica Divna Topoljnjak, učenici  Vjeronaučne skupine s vjeroučiteljicom Natašom Čurić te 8.a razreda s razrednicom Ivanom Zec. U izložbi su sudjelovali i učenci 2. razreda s učiteljicom Gordanom Lektorić i 4. razreda s učiteljicom Valentinom Grdenić iz Područne škole Lukavec. Izložbu su, u suradnji s Turističkom zajednicom Velika Gorica, priredile vjeroučiteljica Nataša Čurić i učiteljica tehničke kulture Kristina Panižić.

Voditeljice otvorenja bile su učenice Bruna Markov i Iskra Strineka. 

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 26. 3. 2024. 19:00

Božićni sajam: Roditeljski i radionica 5.b

     U ponedjeljak, u sklopu priprema za Božićni sajam, održana je još jedna vesela radionica izrade božićnih ukrasa u našoj školi. Okupili su se učenici i roditelji 5.b razreda s razrednicom Natašom Čurić, te su uz note omiljenih božićnih pjesama prionuli na kreativan rad.

     Poseban užitak radionice predstavljale su ukusne palačinke i kokice koje su za sve prisutne pripremile, učiteljica tehničke kulture Kristina Panižić, asistentica Maja Novak, te mlade zadrugarke Marija Batur, Ema Balić, Lucija Komar i Korina Hasija.

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 12. 12. 2023. 19:00

Suradnja učeničkih zadruga Babice i Eugen kroz radionicu

     Dana 7. prosinca 2023., održana je radionica u našoj školi u suradnji učeničkih zadruga Babice i Eugen. Voditeljica radionice  bila je Tihana Strmo, koja je i voditeljica UZ Babice te knjižničarka Škole za primalje i Zrakoplovno tehničke škole. Profesorica je, zajedno s  voditeljicom UZ Eugen, Natašom Čurić, okupila učenike 5.a i 5.b razreda te mlade zadrugare u zajedničkom kreativnom radu i učenju novih vještina.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 8. 12. 2023. 10:35

Božićni sajam: Roditeljski i radionica 5.c

    U duhu Božića, u utorak je protekla još jedna radionica izrade ukrasa za božićni sajam u našoj školi. Ovog puta, kreativnosti su se prepustili učenici i roditelji 5.c razreda. Pozadinu radne atmosfere ispunjavali su poznati tonovi božićnih pjesama što je prisutne dodatno motiviralo na rad.
     Vrhunac i veselje radionice bile su palačinke i kokice za djecu i roditelje koje su pripremile vjeroučiteljica Nataša Čurić i učiteljica engleskog jezika Nina Koričan.
Uz dobro, veselo i kvalitetno druženje, učenici i roditelji izradili su pregršt božićnih ukrasa.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Panižić  datum: 5. 12. 2023. 20:00

Božićni sajam: Radionica u 4.a

    Uoči nadolazećeg Božićnog sajma planiranog za 20. prosinca 2023., učenici 4.a razreda su, zajedno s vjeroučiteljicom Natašom Čurić i učiteljicom Martinom Čale, koja je također mama jednog od učenika, sudjelovali u zabavnoj Božićnoj radionici.

   Kroz pjesmu i zajedničko druženje, učenici su s stvarali raznolike ukrasne predmete uz atmosferu prikladnu za nadolazeće blagdane.

    Svi predivni predmeti koje su izradili bit će izloženi na Božićnom sajmu kojeg s nestrpljenjem iščekujemo.
Kako nam je bilo pogledajte u opširnije .

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 5. 12. 2023. 16:48

Božićni sajam: Radionica u PŠ Lukavec

     U pripremi za Božićni sajam planiran za 20. prosinca 2023. u našoj školi, mladi članovi zadruge – Franka Štriga, Mia Mareković, Dragica Grgić, Ema Balić i Tea Masnjak, održali su zanimljivu radionicu posvećenu izradi božićnih ukrasa za učenike PŠ Lukavec.

    U pratnji zadrugara bile su prisutne i podržavale ih profesorica tehničke kulture Kristina Panižić te voditeljica zadruge Nataša Čurić. Učiteljice Gordana Lektorić, Andreja Mišić i Valentina Grdenić te učitelj Zdenko Tonković, uz asistentice Helenu Janječić i Snježanu K., su se pobrinuli za srdačan doček zadrugara te su bile pomoć u organizaciji.

    Ovaj susret je ojačao već postojeću suradnju između škole i zadruge te izgradio lijepo prijateljstvo među učenicima. Za više detalja o tome kako smo proveli vrijeme zajedno, pozivamo vas da pogledate opširnije .

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 5. 12. 2023. 15:27

Poziv na otvorenje izložbe jaslica

...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 4. 12. 2023. 07:38

Adventski sajam: prigodna prodaja adventskih vjenčića

    Učenička zadruga Eugen organizira prigodnu prodaju adventskih vjenčića. Sajam će se održati 30. studenog 2023. 9.00 - 18.00 u predvorju škole.
Dođite i podržite rad naše zadruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 28. 11. 2023. 19:00

Božićni sajam: Stariji i mlađi učenici- rade zajedno

    U našoj školi se ovih dana odvija prava čarolija ispunjena Božićnim duhom, zahvaljujući pripremama za Božićni sajam. Kiara Čavar, Anabela Jug i Marta Brabenec, mlade zadrugarke, zajedno s učenikom Davidom Jugom, učenicima 6.c razreda, odvojili su svoje vrijeme kako bi održali čak dvije radionice izrade ukrasa za Božićni sajam s učenicima 3.b razreda. Radionica je organizirana zahvaljujući još jednoj uspješnoj suradnji učiteljice Marine Mužek i razrednice 6.c razreda Dalie Kager.

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 23. 11. 2023. 18:00

Božićni sajam: Mladi zadrugari održali radionicu u PŠ Dubranec

     U sklopu priprema za veliki Božićni sajam, koji će se održati 20. prosinca 2023. u našoj školi, mladi zadrugari, Bruna Markov, Bruno Crnogaća, Iva Markov, Elena Serdarušić Radić, Jan Ocvirk i Magdalena Kosi, održali su radionicu izrade Božićnih ukrasa učenicima naše područne škole u Dubrancu. U pratnji učenicima su bile profesorica tehničke kulture Kristina Panižić i voditeljica zadruge Nataša Čurić. Učiteljice Irena Meštrović, Martina Mamić i Maja Malinović lijepo su ugostile zadrugare i bile dobrodošla pomoć oko svih detalja. 
Kako nam je bilo pogledajte u opširnije .

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 20. 11. 2023. 13:59

Božićni sajam: Radionica 3.b i 7.b

     Uoči nadolazećeg Božićnog sajma planiranog za 20. prosinca 2023., učenici 3.b i 7.b razreda, s učiteljicom Marinom Mužek, surađivali su u organizaciji Božićne radionice.

     Kroz pjesmu i zajedničko druženje, učenici su s veseljem stvarali raznovrsne ukrasne predmete prikladne za nadolazeće blagdane. Ovom suradnjom učenici su pokazali veliku kreativnost, ali i veliko zajedništvo i suradnju među razredima različitih godišta.

     Svi izrađeni predmeti bit će izloženi na Božićnom sajmu koji jedva čekamo.

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Bruna Markov Nataša Čurić  datum: 16. 11. 2023. 19:00

Poziv

  
Klikni opširnije!

poziv

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 14. 11. 2023. 16:00

Božićni sajam: Radionica u 6.c

    Učenici 6. c razreda sudjelovali su u zanimljivoj radionici izrade božićnih ukrasa. Radionicu je organizirala njihova razrednica Dalia Kager u sklopu pripreme za školski Božićni sajam u prosincu, a provedena je u suradnji s voditeljicom učeničke zadruge Natašom Čurić. Tijekom radionice učenici su imali priliku pokazati svoje vještine rezanja, šivanja i ukrašavanja ukrasa i pri tome su bili izrazito uspješni.

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager Nataša Čurić  datum: 8. 11. 2023. 18:00

Uz Eugen: Posjet Muzeju selfija i uspomena

     Dana 23. listopada 2023. mladi zadrugari su posjetili Muzej selfija i uspomena, koji se nalazi u Radićevoj ulici. Učenicima su u pratnji bile asistentice Maja Novak i Helena Janječić, te učiteljica tehničke kulture i voditeljica sekcije modelara Kristina Panižić, te vjeroučiteljica i voditeljica učeničke zadruge Nataša Čurić.

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 24. 10. 2023. 16:00

Gastro Turopolja

     U subotu, 14. listopada 2023. u prostoru oko Muzeja Turopolja i Turističke zajednice Velika Gorica, održana je najveća velikogorička manifestacija Gastro Turopolja. U sklopu manifestacije održan je i Dječji gastro. Učenička zadruga zadruga Eugen bila je jedna od izlagača. Mladim zadrugarima su u pratnji bile voditeljica učeničke zadruge Nataša Čurić, voditeljice sekcija Kristina Panižić i Martina Filipović, te asistentica Helena Janječić. 

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 16. 10. 2023. 17:00

Dan učeničkih zadruga

      U Ivanić-Gradu, održan je Dan učeničkih zadruga  događaj na kojem je tridesetak učeničkih zadruga iz Zagrebačke županije izložilo svoje ukrase u izradi različitih predmeta. Našu zadrugu "Eugen" predstavljali su učenici Iva Markov, Sara Veselić i Dragica Grgić, uz pratnju asistentice Helene Janječić i učiteljice Jelene Milinković.

Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 12. 10. 2023. 18:00

PROJEKT: Putevima Hermanna Bollea- Mirogoj

    U četvrtak, 9. listopada 2023., započeo je nastavak provođenja projekta "Putevima Hermana Bollea". U okviru ovog projekta, učenici istražuju kroz različite aktivnosti lik i djelo arhitektaHermana Bollea.

     Cilj ovog istraživanja bio je potaknuti učenike da prepoznaju vrijednost njegove ostavštine u svojoj okolini. U aktivnosti  su sudjelovali učenici iz 7.a i 7.b razreda. Nataša Čurić, Nika Koričan  i Kristina Panižić bile su učiteljice koje su pratile učenike tijekom posjeta Mirogoju. Tamo ih je  dočekao vjeroučitelj i književnik Nikola Kuzmičić, koji im je pokazao lokacije spomenika mnogim hrvatskim velikanima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 9. 10. 2023. 16:00

Petek na Gorice- Osobna karta mog grada- 5.b

     Učenici 5.b razreda s razrednicom Natašom Čurić sudjelovali su na radionici otkrivanja svojega grada pod nazivom "Osobna karta mog grada". Ova edukativna radionica održana je u sklopu manifestacije "Petek na Gorice" .

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 6. 10. 2023. 16:00

Petek na Gorice- Mladi zadrugari na radionici 3D olovke

Mladi zadrugari sudjelovali su na radionici u sklopu nove manifestacije Petek na gorice koja se održala u Centru za posjetitelje Turističke zajednice Velika Gorica. Voditelj radionice bio je Josip Kos iz Mraclina, a zadrugari su izradili privjesak u obliku čardaka. U pratnji učenika bila je voditeljica zadruge Nataša Čurić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 8. 9. 2023. 16:00

Ljetna radionica- 3D modeliranje i izrada nakita

     Zadnji tjedan prije početka nastave UZ Eugen organizirala je radionice za učenike. Jedna radionica je bila 3D modeliranje oblika koji će biti printani na 3D printeru, a u drugoj radionici učenici su izrađivali nakit za nadolazeće manifestacije na kojima će zadruga ponuditi svoje proizvode.  Voditeljice radionica su bile Kristina Panižić i Nataša Čurić.

Bilo je to dobro zagrijavanje i jedan kreativni početak školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 31. 8. 2023. 16:00

Završno putovanje mladih zadrugara Karlovac-Rijeka-Omišalj

Pedeset mladih zadrugara, koji su kroz školsku godinu aktivno sudjelovali u radu naše učeničke zadruge, uputili su se na zajedničko druženje i fakultativno putovanje u Karlovac,Rijeku i Omišalj. Učenicima su u pratnji bile voditeljice sekcija Martina Filipović i Kristina Panižić, te voditeljica učeničke zadruge Nataša Čurić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 13. 6. 2023. 21:00

Međuškolski projekt- Suradnja učeničkih zadruga Eugen i Izazov

Zadrugari, članovi Učeničke zadruge Izazov iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, posjetili su našu školu u sklopu provedbe međuškolskog projekta suradnje ućeničkih zadruga.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 25. 5. 2023. 19:00

Posjet 8. izložbi inovacija u Ivanić Gradu

    U srijedu 24.svibnja, učenici naše škole, među kojima i zadrugari, sudjelovali su u posjeti 8.izložbe inovacija održane u Ivanić - Gradu.

    Izložba inovacija Ivanić - Grad, popularno zvana "I3G" održava se od 2014. godine sa svrhom promidžbe i razmjene ideja i inovacija na području tehničkih znanosti, inovativnog načina razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. 
  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Panižić  datum: 25. 5. 2023. 18:00

Otvorenje izložbe fotografija ,,Obiteljska priča'' u Centru za posjetitelje Velika Gorica

U sklopu Mjeseca mladih i obitelji, svibanj 2023., u suradnji Turističke zajednice Velika Gorica i Učeničke zadruge Eugen iz Osnovne škole Eugena Kvaternika Velika Gorica, održana je izložba na temu ,,Obiteljska priča''. Učenici su izradili fotografije razmišljajući o tome što za njih znači obitelj i što najbolje predstavlja njihovu viziju obitelji. Žiri, kojeg su činile Sanja Kalambura, Ana Katulić, Kristina Panižić i Nataša Čurić, je nagradio prvom nagradom fotografiju Gabrijele Orečić naziva ,,Obitelj- kapljica sreće''.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 15. 5. 2023. 07:00

Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Dubravici Vijest ima dokument u privitku

     Učenička zadruga Eugen nastupila je na Smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Dubravici. Domaćin je bila Područna škola Pavla Štoosa. Mlade zadrugarke Elena Serdarušić Radić i Franka Štriga predstavile su zadrugu, a u pratnji im je bila voditeljica učeničke zadruge, Nataša Čurić. Tema izložbenog prostra bila je ,,Naša mala tiskara'' gdje su mlade zadrugarke prezentirale grafički tisak na majice.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 27. 4. 2023. 17:00
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1192562
Ovaj mjesec: 7455
Ovaj tjedan: 884
Danas: 469
preskoči na navigaciju