preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

8. državno Natjecanje u čitanju naglas

8. državno Natjecanje u čitanju naglas
Nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom COVID-19 virusa ponovno se organizira druženje u Sisku na državnom Natjecanju u čitanju naglas! 

8. državno Natjecanje u čitanju naglas održat će se 9. i 10. studenog 2023. godine. 

Djeca će se natjecati u dvije kategorije: mlađa (3., 4. i 5. razredi) i starija (6., 7. i  8. razredi).

Na državnoj razini natjecanja sudjeluju pobjednici županijskih natjecanja, odnosno po jedan predstavnik za svaku kategoriju iz svake županije. Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru. U obzir dolaze isključivo prozna djela hrvatske i strane književnosti na hrvatskom jeziku, primjerena uzrastu natjecatelja. Za nastup svaki natjecatelj ima 5 minuta. U prve 2 minute potrebno je usmeno obrazložiti svoj odabir, a ostale 3 predviđene su za izražajno čitanje. U nastupu će se ocjenjivati kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost čitanja, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Do tada, Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" u Sisku, koja je organizator Natjecanja u čitanju naglas, poziva sve knjižničare da u svojim školama, općinama i županijama organiziraju lokalna natjecanja.

Cilj je Natjecanja u čitanju naglas popularizacija čitanja, razvijanje ljubavi prema knjizi, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, poticanje usmenog izražavanja i naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja. 

PRIJAVITE SE U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI ZA ŠKOLSKO NATJECANJE DO 30.09.2023. GODINE!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 9. 2023. 16:46

Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2023.

Međunarodni mjesec školskih knjižnica slavi se u listopadu i tada osim raznih događanja u školskoj knjižnici sudjelujemo u projektima: Međunarodni projekt razmjene straničnika, Međunarodni projekt razmjene digitalnih straničnika, Virtualna suradnja. Teme ovogodišnje proslave je Školska knjižnica: moje sretno mjesto u kojem kreativnost i mašta cvjetaju, "The School Library: My Happy Place where Creativity and Imagination flourish." 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2023. 19:57

Čitanjem do zvijezda 2023./2024.

Projekt za poticanje čitanja i promociju kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole pokrenut je u šk. god. 2009./2010.Cilj projekta je poticati čitanje kod učenika, potaknuti timski rad, ali i individualni napor; poučavati korisnike, posebice djecu i mlade, informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima; raditi na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticati razvoj kreativnosti djece i mladih; poticati djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena; poticati stvaralaštvo djece i mladih; skrenuti pozornost javnosti na važnost usvajanja vještine čitanja.

Tema ove godine je Čitam, mislim, razgovaram. Čitamo naslove:

Bojana Menđija: Trči, ne čekaj me; Melita Rundek: Moja baka je zmaj; Nada Mihelčić: Zeleni pas.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2023. 19:45

Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meja 2023.-2024.

Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja, projekt je za promociju čitanja i nacionalnog identiteta te  razvoja različitih vrsta pismenosti. Pokrenut je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.) Naša škola u projektu sudjeluje sa školom Rodica iz Domžala (Slovenija).►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2023. 19:40

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2023.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano u Mjesecu Hrvatske knjige  s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. 

Ove godine čitamo:

 Volker Mehnert, Claudia Lieb: Alexander von Humboldt (s njemačkoga prevela Lara Hölbling Matković)
Stefan Boonen: Nahoče iz Wammerswalda (s nizozemskog prevela Svetlana Grubić Samaržija)
Frances Hodgson Burnett: Tajni vrt (s engleskoga preveo Ivan Ott)► 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2023. 19:28

Čitajmo zajedno - čitajmo naglas zaboravljene knjige 2023.-2024.

Cilj projekta Čitajmo zajedno-čitajmo naglas: zaboravljene knjige je potaknuti na čitanje, osobito knjige koje  već pomalo zaboravljene stoje na policama školskih knjižnica. Projekt se provodi od rujna do svibnja, a završnica se održava u Kinu Tuškanac.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 8. 2023. 19:18
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1192536
Ovaj mjesec: 7429
Ovaj tjedan: 858
Danas: 443
preskoči na navigaciju