preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

U srijedu, 29. svibnja 2024. godine, našu PŠ Lukavec posjetila je književnica Željka Horvat - Vukelja. Dočekali smo je u jednoj od naših učionica gdje nam je pričala priče i svirala na klaviru. Pokazala nam je kako nastaju njene slikopriče, a i objasnila kako jedna obična svakodnevna situaciju uz malo mašte može postati zanimljiva i poučna priča. Rješavali smo zanimljive rebuse koje nam je zadavala  i pred nama crtala na ploči, a i glumili zajedno s njom. Vrijeme je brzo prošlo u tako veselom druženju. (G. Lektorić)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 6. 2024. 16:56

Dan Lukavca i PŠ Lukavec

U tjednu obilježavanja Dana Lukavca, u četvrtak 16. svibnja 2024. godine, organizirali smo sportske igre na igralištu naše škole. U njima su sudjelovali naši đaci i njihovi roditelji te poneki bivši đak. 
    Devedeset minuta na školskom igralištu proteklo je dosta brzo jer su se izmjenjivale različite aktivnosti. Bilo je to povlačenje konopa, graničar, vrući stolci uz pratnju glazbenog hita Baby Lazanje, uvećani križić- kružić, štafeta i sl.  Istovremeno smo vodili i utrku s vremenskom prognozom, jer nas je kiša, koja je cijelo vrijeme prijetila svojim pljuskom, ipak pričekala. Kao nagradu za brojan odaziv  i  aktivno sudjelovanje, svim našim mlađim sudionicima podijelili smo simpatične medalje na kojima zahvaljujemo Mjesnom odboru Lukavec, koji nas je i počastio sokovima i slanim kiflicama. Nastavak obilježavanja nastavio se u petak kada smo posjetili naše vatrogasce koji su opet otvorili vrata svojim mještanima. Sve je bilo zanimljivo, a posebno igra gašenja vatre, što je zapravo bilo rušenje udaljene mete vodom.
    Bila su to aktivna, vesela i opuštena zajednička druženja. (Gordana Lektorić)

                       

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 5. 2024. 13:41

Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec

Stražnja dvorišna zgrada Područne škole Lukavec već dosta vremena nije imala svoju svrhu postojanja. To je bilo vrlo staro zdanje i zbog sigurnosnih razloga, odlučili smo je srušiti. Naša ravnateljica, Monika Brleković, pripremila je i prikupila potrebnu dokumentaciju za realizaciju tog projekta, a Grad Velika Gorica nas je podržao i osigurao sredstva iz svog proračuna. 
    Nakon nastave, 19. travnja, krenulo se s njenim rušenjem. Izvođači radova su u dva dana srušili zgradu te teren na njegovom mjestu očistili i poravnali pa sada dvorište iza naše škole ima još veći i otvoreniji prostor prema zelenilu koje ju okružuje. No, taj prostor pruža i mnoge mogućnosti dogradnje ili opremanja škole nekim sadržajima koji bi uljepšali i dopunili svakodnevnu nastavu u našoj, već gotovo 80 godina staroj, ali lijepoj školi.    (Učiteljica Gordana Lektorić)                                                                                                                                                                                           

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2024. 19:46

Donacija mladih stabala Područnoj školi Lukavec

U danima posvećenim dolasku proljeća, prirodi, vodama i šumama i isticanju njihove važnosti za čovjeka, djelatnici VG komunalca ugodno su nas iznenadili svojim posjetom. Dostavom i sadnjom novih mladih stabala (javor, likvidambar, ukrasna trešnja, bagrem i lipa), dodatno su ukrasili i obogatili dvorište i park naše škole. Za taj projekt Grada Velike Gorice prijavili smo se prošle jeseni. Jedva čekamo da se, uz već postojeća naša stabla, zazelene i krošnje novih stabala. (Gordana Lektorić)

„Ako razmišljate godinu dana unaprijed, posijte sjeme.
Ako razmišljate deset godina unaprijed, posadite drvo."
Kineski pjesnik

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 16:05

Sportski susreti u PŠ Lukavec

 Još jedna školska godina došla je svom kraju. Kao i uvijek prije samog kraja, okupili su se zajedno s učiteljima učenici i njihovi roditelji. Ove godine, 15. lipnja, okupili smo se na školskom igralištu. Bili su to Sportski susreti roditelja i djece naše školice. Mogli su birati između nekoliko natjecateljskih igara u kojima će sudjelovati, od igre u paru do momčadske igre. Najveći odaziv bio je, kako kod djece tako i kod roditelja, za igru graničara. Nakon aktivnog sudjelovanja većine, odmarali smo se na obnovljenim klupicama oko igrališta i  zasladili se kolačima, grickalicama i sokovima koje su donijeli naši roditelji. U vanjskom dijelu škole postavili smo i izložbu likovnih radova svih naših učenika. Bilo je to opušteno, zabavno i zanimljivo predvečerje u parku naše školice. 
Hvala svima na sudjelovanju! (G. Lektorić)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 6. 2023. 10:30

Ruksak (pun) kulture u PŠ Lukavec

U nizu odabranih škola i vrtića koje su se prijavile na natječaj za sudjelovanje u umjetničko–edukativnom programu/radionici  Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi u 2023. godini,  bili je i naša PŠ. 
   U utorak, 9. svibnja, posjetile su nas dvije drage djelatnice Hrvatskog školskog muzeja te s nama održale radionicu praktičnog rada pod naslovom Hlapićeva čizmica. Naši učenici su imali priliku upoznati i raditi, nešto drugačije i novo: uvlačiti iglu u konac, vezati i šivati. Morali su biti smireni i  koncentrirani, a na kraju odrađenog posla, koji je zapravo bio igra, gle čuda – svi su dovršili i sašili svoju čizmicu od filca, ukrašenu njihovim malim vezom. Bili su umorni, ali i jako zadovoljni. 
  Posebno je veselo bilo na kraju, kada su se mogli obući u školska odijela koja su nekada davno nosili njihovi vršnjaci kojima je ručni rad bio osnovni predmet u nekadašnjoj pučkoj školi. Podjednako su se, tada, obučavali i dječaci i djevojčice te postali vrlo vješti. Voditeljica radionice je pokazala, a povremeno i zazvonila ručnim zvonom kojim se nekada oglašavao početak i kraj nastave. Bilo je baš zanimljivo!

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2023. 16:33

Ruksak pun kulture

Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje u kojima će se u 2023. godini odvijati umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture.

Popis: https://min-kulture.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Ruksak%20pun%20kulture/rezultati%202023/Odabrane%20odgojno-obrazovne%20ustanove%20za%20Ruksak(pun)kulture%202023.%20godina.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 5. 2023. 22:06

Nove klupe u parku naše škole

 Nedavno smo imali akciju čišćenja našeg školskog okoliša koje je sada jako ozelenjelo. Ugodno je za vrijeme lijepog vremena boraviti u njemu tijekom velikog odmora ili sata TZK-a, a ponekad i nakon nastave. Zahvaljujući MO Lukavec, nedavno su postavljene nove, vanjske klupe kraj školskog igrališta i novi koševi za smeće kako bi se održala čistoća okolne prirode. Osim njih stigle su i nove mreže kojima ćemo zamijeniti ove sadašnje, trošne i više nam nogometna lopta neće prolaziti  kroz gol. Sve je spremno za boravak na svježem zraku. Za igrače, a i za gledatelje.
      HVALA! 
   Veselimo se ponovnoj suradnji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 4. 2023. 22:22
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1201879
Ovaj mjesec: 5590
Ovaj tjedan: 1975
Danas: 561
preskoči na navigaciju