preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

Dan ružičastih majica

Posljednji tjedan u veljači posvetili smo obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nsilja. Svjesni smo problema vršnjačkog nasilja koje je sve češće, a svi bismo željeli odrastati u sigurnom okružju bez straha od nasilja. U razredu smo organizirali radionicu, pisali poruke, pjevali, odjenuli ružićaste majice i na taj način promišljali o potrebi međusobne tolerancije, uvažavanja, poštivanja različitosti, rješavanja sukoba mirnim putem. 

 

STOP NASILJU!

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 5. 3. 2024. 19:17

Fašnik

U utorak 13. veljače smo u školi proveli zabavan dan. Kako se i priliči na na dan Fašnika u školu smo došli maskirani. Sat razrednika smo proveli uz muziku i predstavljanje maski. Birali smo i najljepše maskiranu djevojčicu i dječaka. Otvaranjem glasačkih listića saznali smo i pobjednike koje smo nagradili skromnim poklončićem, a svi ostali se počastili bombonima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 22. 2. 2024. 11:20

Radionica

U sklopu projekta Transformacija učenja matematike u svijetu proširene stvarnosti sudjelovali smo u nekoliko aktivnosti. Svakako nam je najzanimljivija aktivnost bila radionica na kojoj smo matematičke zadatke radili na drugačiji način nego inače. Radili smo u pet timova, a zadatke pronalazili skrivene u virtualnim kućama na mobitelima. Da bismo uspješno odradili zadatke morali smo međusobno surađivati i pomagati si. Osim toga smo imali priliku koristiti VR stanicu s naočalama i ući u jedan sasvim drugi svijet. Radionicu nam je organizirala voditeljica projekta profesorica Dalia Kager.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 29. 1. 2024. 11:19

Noć matematike

U četvrtak 7. prosinca u našoj školi održana je Noć matematike. U svakoj učionici bila su postavljena radna mjesta sa zanimljivim zadacima. Zadaci su se činili laganima, ali za rješavanje smo itekako morali biti vješti u zbrajanju, oduzimanju, množenju i dijeljenju. Poigrali smo se i s glagoljicom te dešifrirali poruke poznatog znanstvenika Alberta Einsteina. 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 8. 12. 2023. 10:39

Sveti Nikola

U katoličkom svijetu 6.prosinca slavi se Blagdan svetog Nikole. Toga dana posjetio nas je njegov pomoćnik. Čuo je da na ponašanju moramo još poraditi, pa smo od njega dobili skroman paketić bombona. Razveselili smo se Nikoli i bombonima i za uspomenu napravili zajedničku fotografiju.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 8. 12. 2023. 10:29

Žir

U četvrtak 23.11.2023. godine predstavljen je 76. broj časopisa "Žir". U stvaranju časopisa sudjeluju učenici-suradnici Žira iz svih osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle te učenici Umjetničke škole Franje Lučića Velika Gorica. U časopisu su svoje mjesto našli brojni literarni i likovni radovi  učenika našeg razreda, a uredništvo časopisa je odlučilo da na predstavljanju časopisa Luka Budak pročita svoj literarni rad koji govori o sportu. Radujemo se uspjehu svih naših učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 25. 11. 2023. 13:46

Dan sjećanja

Prisjetili smo se Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zahvalni smo svim poginulim i preživjelim braniteljima i ostalim stradalnicima te svima koji su zaslužni što mi danas živimo u slobodnoj i samostalnoj domovini Republici Hrvatskoj. Na satu likovnog napravili smo Vučedolsku golubicu, simbol mira.

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 17. 11. 2023. 15:09

Međunarodni projekt razmjene straničnika

I ove godine naš se razred uključio u Međunarodni projekt razmjene straničnika. Ovogodišnja tema je Školska knjižnica: moje sretno mjesto u kojem kreativnost i mašta cvjetaju, "The School Library: My Happy Place whereCreativity and Imagination flourish". Prisjetili smo se knjiga koje nas odvode u svijet mašte i znanja i oslikali naše straničnike koji će otputovati čak do Amerike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 17. 11. 2023. 14:47

Terenska nastava

3.listopada 2023. godine posjetili smo Etno naselje Novo Čiče. Sudjelovali smo u dvije radionice: Život u tradicijskim drvenim kućama i Dani kruha. Naš domaćin i voditelj radionica Stipo Duvnjak nam je ispričao kako se se nekada u Turopolju gradile drvene kuće. Nakon toga smo i sami uspješno rastavili i ponovno "sagradili" manju drvenu kuću. Upoznali smo alate kojima su nekada ljudi obrađivali zemlju. U polju smo brali kukuruz koji smo sami oljuštili, odvojili zrna i samljeli ih. Svatko od nas je zamijesio mali kruščić, pletenicu, kiflu ili drugi oblik od napravljenog tijesta. Odigrali smo i nekoliko starinskih igara: potezanje užeta, skakanje u vrećama, ali i neizbježan nogomet. Puno smo naučili i lijepo se zabavili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 3. 10. 2023. 17:59

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih

Međunarodna završnica SIM održana je u Splitu od 22.kolovoza do 26. kolovoza 2023.godine. Velika nam je čast i zadovoljstvo što se na to natjecanje plasirao naš Niko Novosel osvojivši na Državnom natjecanju SIM u Rijeci brončanu medalju. Na natjecanje je išao u pratnji učiteljice Lidije Detelić. Ovaj puta smo se vratili bez medalje, ali sretni i zadovoljni što smo imali priliku na tom prestižnom natjecanju predstavljati naš razred, našu Školu i našu Veliku Goricu. Uz to smo stekli nova prijateljstva i odlično se zabavili. Čestitke našem Niki!

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 3. 9. 2023. 13:03

Sportske igre mladih 2023.

Već smo pisali da je naš Niko Novosel na Sportskim igrama mladih koje su se održale u Velikoj Gorici osvojio zlatnu medalju u utrci na 60 metara u kategoriji učenika prvih i drugih razreda. Osvojivši prvo mjesto plasirao se na Državnu završnicu Sportskih igara u Rijeci. SIM u Rijeci održavale su se od 24.07 do 26.07. 2023. godine. Niko je na državnoj završnici postigao izvrstan rezultat osvojivši 3.mjesto i tako se plasirao na Međunarodnu završnicu SIM koja će se održati u Splitu od 22.08.do 26.08.2023. godine. Niki želimo odličan start i brze noge na predstojećem natjecanju u Splitu!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Lidija Detelić  datum: 18. 8. 2023. 15:16
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1201854
Ovaj mjesec: 5565
Ovaj tjedan: 1950
Danas: 536
preskoči na navigaciju