preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Projekti Vijeća učenika

Projekt građanin: Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

     Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, naziva  ,,Projekt građanin'' održala se 27. ožujka 2024. u Osnovnoj školi Sveta Nedelja, Područna škola Strmec. Organizator smotre je voditeljica Županijskog stručnog vijeća Sandra Vuk, a samu smotru je otvorio gradonačelnik grada Svete Nedelje  Dario Zurovec. Osnovnu školu Eugena Kvaternika predstavljale su učenice Iskra Strineka, Bruna Markov, Gita Ćosić, Korina Hasija i Ema Balić iz 7.b razreda. Mentorica učenicima je bila vjeroučiteljica Nataša Čurić, a u pripremi projekta sudjelovala je i učiteljica Marina Mužek.

 

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 27. 3. 2024. 14:13

Naša djeca i mentori u nacionalnom programu jačanja dječjeg sudjelovanja

    Od 26. do 28. siječnja  mentorica Nataša Čurić i dječja gradska vijećnica Korina Hasija udjelovale su na edukativnom kampu u Tuheljskim Toplicama u okviru projekta "Utjecaj, a ne ukras" Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske. Na kampu su predstavili potrebe djece našeg kraja i sudjelovali u interaktivnim radionicama na temu ostvarivanja dječjih prava i participacije i izrade Naj-projekata kojim će zajedno djeca i odrasli donijeti pozitivne promjene u našoj zajednici. Tijekom predstavljanja Dječjeg gradskog vijeća, prezentirale su i najparticipativniji dječji projekt ,,Što sve mogu u svom gradu?''.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 29. 1. 2024. 17:05

Zvonjalica: ,,Što sve mogu u svom gradu?''

     U emisiji Zvonjalica na City radiju, ove subote, tema je bio nagrađeni naj participativniji projekt,,Što sve mogu u svom gradu*''. Učenice, Bruna Markov i Iskra Strineka, u ulozi voditelja razgovarale su s vjeroučiteljicom Natašom Čurić, koja je bila voditeljica projekta te učenicom Gitom Ćosić, jednom od sudionika projekta.

    Urednice Zvonjalice su učiteljica Marina Mužek i profesorica Ivana Dubovečak, a tehničarka je bila Mateja Brenčić.
Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 28. 11. 2023. 18:00

Projekt ,, Što sve mogu u svom gradu?'' nagrađen prvom nagradom

    U školskoj godini 2022. /2023. Vijeće učenika provodilo je projekt dječje participacije, u suradnji s Dječjim gradskim vijećem i Centrom za djecu, mlade i obitelj, naziva ,,Što sve mogu u svom gradu?''. Projekt je predstavljen u listopadu na Dječjem tjednu gdje ga je ocijenio stručni žiri i odabrao kao najbolji. Nagrade je udijelio gradonačelnik Krešimir Ačkar, a voditeljica projekta bila je vjeroučiteljica Nataša Čurić.
Klikni opširnije za više informacija!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 20. 11. 2023. 14:00

Dječji tjedan: Tribina- Kako influenceri utječu na djecu?

    U završnoj fazi Dječjeg tjedna, 13. listopada u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana je tribina s temom "Kako influenceri utječu na djecu?". Učenici OŠ  Eugena Kvaternika bili su prisutni u pratnji vjeroučiteljice Nataše Čurić i profesorice tehničke kulture Kristine Panižić te su aktivno sudjelovali postavljajući brojna pitanja gostima tribine.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 16. 10. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Prezentacija projekta Vijest ima dokument u privitku

      U srijedu, 11. listopada 2023. godine u Gradskoj vijećnici u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna održana je prezentacija projekata koji su nastali u suradnji Vijeća učenika škola, Dječjeg gradskog vijeća, Centra za djecu mlade i obitelj i Grada. Naša škola je prezentirala projekt na temu ,, Što sve mogu u svom gradu?'' kojeg je provodilo Vijeće učenika. Projekt su prezentirale učenice Gita Ćosić i Korina Hasija,  a voditeljica projekta je bila vjeroučiteljica Nataša Čurić. U pratnji učenicima je bila i pedagoginja Jasmina Rudić, a od drugih vijećnika bili su tu predsjednica Vijeća učenika OŠ Eugena Kvaternika Lara Krajačić, zamjenica predsjednice Vijeća učenika OŠ Eugena Kvaternika Nikolina Kušević te vijećnici Gabriel Batur, Juraj Haraminčić i Jakov Galović.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 12. 10. 2023. 16:00

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća s gradonačelnikom

     U sklopu Dječjeg tjedna održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća u Velikoj Gorici, na kojoj su gradonačelnik i njegovi suradnici odgovarali na pitanja malih vijećnika o temama koje su važne za djecu i napredak grada. Na sjednici vijeća su sudjelovali naši učenici: gradske vijećnice Korina Hasija i Marija Nestić, predsjednica Vijeća učenika OŠ Eugena Kvaternika Lara Krajačić, zamjenica predsjednice Vijeća učenika OŠ Eugena Kvaternika Nikolina Kušević i vijećnica Tea Masnjak. U pratnji učenika su bile ravnateljica Monika Brleković i  vjeroučiteljica Nataša Čurić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 10. 10. 2023. 15:00

Dječji tjedan posvećen vještinama

     Dječji tjedan je svečano otvoren 9. listopada 2023. u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Ovogodišnji Dječji tjedan u Velikoj Gorici posvećen je temi "vještine", što je usklađeno s Europskom godinom vještina. Vještine su ključne za razvoj djece, stoga će tijekom tjedna biti razgovora i drugih aktivnosti usmjerenih na njihov razvoj. Iz naše škole otvorenju su prisustvovale ravnateljica Monika Brleković, psihologinja Gordana Novković-Poje, učiteljica Marina Mužek, profesorica njemačkog jezika Martina Matezović-Biškup  i vjeroučiteljica Nataša Čurić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 9. 10. 2023. 15:00

Posjet Domu obrntika

Učenici naše škole,  u pratnji vjeroučiteljice Martine Filipović, posjetili su Dom obrtnika i upoznali se sa svijetom obrtništva i poduzetništva. Tijekom posjete učenici su imali jedinstvenu priliku naučiti sve o izazovima i prednostima obrtničkog i poduzetničkog poziva. Učenike je ugostila gospođa Sonja Mišerić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 2. 10. 2023. 23:57

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Centar za djecu, mlade i obitelj

   U posjetu Centru za djecu, mlade i obitelj, razgovarali smo s socijalnom pedagoginjom Sandrom Matijević. Centar je gradsko društveno središte koje pruža različite programe i aktivnosti namijenjene djeci, mladima, roditeljima i obiteljima. Nudi grupne programe, individualni rad te razne kreativne aktivnosti i terapije poput logopatskih tretmana.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 9. 6. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Grad Velika Gorica

  Na samom ulazu, ljubazno nas je dočekala privremena pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Lana Krunić Lukinić i provela kroz zgradu Grada Velike Gorice. Predstavila nam organizaciju zgrade i objasnila kako ćemo se susresti s ključnim osobama u gradskoj upravi. Upoznala nas je sa time što se nalazi na svakom katu, a u sobi za sastanke nam je priredila i susret s gradonačelnikom i pročelnicima i savjetnicima iz različitih odjela.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 8. 6. 2023. 08:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Gradonačelnik

     U sklopu projekta ,,Što sve mogu u svom gradu? '' susreli smo se i s gradonačelnikom Velike Gorice Krešimirom Ačkarom. Saznali smo mnogo pozitivnih stvari o našem gradu. Primjerice kako je Velika Gorica šesti grad po veličini u Zagrebačkoj županiji, a prema statističkim podacima Državnog zavoda za statistiku, ističe se kao jedan od najuspješnijih gradova u Republici Hrvatskoj. Što nam je još otkrio gradonačelnik pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 1. 6. 2023. 16:10

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Matični ured

     Matični uredi igraju važnu ulogu kada se radi o važnim događajima u čovjekovom životu, kao što su rođenje, brak i smrt, te pružaju temeljne informacije i dokumente koji su bitni za državnu upravu. Iz intervjua s predstavnicom matičnog ureda saznali smo čemu služe matični uredi, što je to OIB, kakve se dokumente možemo dobiti u Matičnom uredu i još puno toga. Lokacija matičnog ureda u Velikoj Gorici je u zgradi Grada Velika Gorica.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 1. 6. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Pučko otvoreno učilište

     Istražujući svoj grad Veliku Goricu obišli smo i nezaobilaznu ustanovu Pučko otvoreno učilište. Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici (POUVG) ima duboku povijest i igra značajnu ulogu u obrazovanju i kulturi tog grada. Kroz godine, ova ustanova prošla je brojne promjene i doprinijela razvoju zajednice na različite načine, a s tom bogatom poviješću ustanove upoznale su nas  Marijana Čovčić i Ivana Matić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 26. 5. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Velika Gorica

      U Hrvatskom zavod zasocijalni rad, Područni ured Velika Gorica ugostila nas ravnateljica Vesna Grospić. Po zanimanju je socijalna radnica i ispričala nam je čime se sve bavi socijalni rad, kome sve pomažu te u kolikoj mjeri je zahtjevan njihov posao.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 25. 5. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu? Turistička zajednica Velika Gorica

     U sklopu projekta ,,Što sve mogu u svom gradu?''  posjetili smo Centar za posjetitelje i Turističku zajednicu Velika Gorica gdje nas je ugostila direktorica Maja Toth. U razgovoru nam je otkrila čemu služi turistička zajednica, kako se postaje direktorica turustičke zajednice te kakve sve manifetstacije organiziraju u Velikoj Gorici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 23. 5. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu?- Gorički klub mladih

     U sklopu projekta ,,Što sve mogu u svom gradu?''  istražili smo jedno izuzetno važno mjesto za mlade u našem gradu Velika Gorica  - Gorički klub mladih. Kroz razgovore s članovima kluba, otkrili smo mnogo važnih aspekata njihovog rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 15. 5. 2023. 16:00

PROJEKT: Što sve mogu u svom gradu?

     Vijeće učenika Osnovne škole Eugena Kvaternika u suradnji s Dječjim gradskim vijećem i Centrom za djecu, mlade i obitelj provodi projekt pod nazivom ,,Što sve mogu u svom gradu?''.  Sudjelovanjem u projektu učenici će kroz posjete, intervjue i istraživanja dublje istražiti različite institucije i organizacije u Velikoj Gorici kako bi bolje razumjeli njihovu ulogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 20. 2. 2023. 08:00
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1201863
Ovaj mjesec: 5574
Ovaj tjedan: 1959
Danas: 545
preskoči na navigaciju