preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

Podcasti - finalni proizvod

Učitajte svoj podcast na OVAJ PADLET, potpišite samo imena članova svog tima, te napišite temu koju ste obrađivali (na engleskom jeziku).

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 26. 4. 2024. 17:32

Canva - zajednička prezentacija - Što je umjetna inteligencija?

Pristupni link za Canva učionicu

Pristupni link za prezentacijski predložak

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 3. 2024. 13:17

Umjetna inteligencija i etika - teme za podcast

Teme etičke umjetne inteligencije:

1. Uvod u umjetnu inteligenciju i etiku: Objasnite što je umjetna inteligencija, kako funkcionira i zašto je važno razmišljati o etici u odnosu na AI.
2. AI u obrazovanju: rasprava o korištenju AI alata u školama. Kako AI može pomoći u učenju? Postoje li etičke dileme oko praćenja napretka učenika?
3. AI i privatnost: Kako umjetna inteligencija može utjecati na privatnost? Razgovarajte o tome kako se podaci prikupljaju i koriste te o važnosti zaštite osobnih podataka.
4. Roboti i budućnost rada: Kakav utjecaj AI i roboti mogu imati na buduće tržište rada? Hoće li roboti preuzeti naše poslove?
5. AI u igrama i zabavi: Kako AI mijenja svijet videoigara i zabave? Rasprava o tome kako AI stvara nove vrste igara i iskustava.
6. Etika samovozećih automobila: Kako umjetna inteligencija u samovozećim automobilima donosi odluke? Rasprava o moralnim dilemama u situacijama u kojima umjetna inteligencija mora birati između loših ishoda.
7. AI u zdravstvu: Kako umjetna inteligencija pomaže u medicini i zdravstvu? Raspravljajte o mogućim etičkim dilemama povezanim s umjetnom inteligencijom u dijagnozi i liječenju.
8. AI i klimatske promjene: Kako AI može pomoći u borbi protiv klimatskih promjena? Proučavanje primjera gdje umjetna inteligencija pomaže u praćenju i borbi protiv ekoloških problema
9. AI i internetska sigurnost: Kako AI može pomoći u borbi protiv cyber prijetnji? Raspravite o etičkim dilemama u korištenju umjetne inteligencije za nadzor i sigurnost.
10. AI i pravda: Kako umjetna inteligencija utječe na pravosudni sustav? Razmotriti korištenje umjetne inteligencije u donošenju sudskih odluka i potencijalna etička pitanja.
11. Ljudska prava i umjetna inteligencija: Rasprava o utjecaju umjetne inteligencije na ljudska prava. Kako osigurati da umjetna inteligencija ne krši prava pojedinaca?
12. AI i održivost: Kako umjetna inteligencija može doprinijeti održivom razvoju i ekologiji? Proučite primjere gdje AI pomaže u očuvanju okoliša.
13. AI i mentalno zdravlje: Rasprava o korištenju AI u praćenju i poboljšanju mentalnog zdravlja, te etičkim dilemama koje to za sobom povlači.
14. AI, etika i religija: Kako različite religije gledaju na AI? Istraživanje perspektiva različitih vjerskih i duhovnih tradicija o umjetnoj inteligenciji.
15. AI i rodna ravnopravnost: Kako umjetna inteligencija može utjecati na rodnu ravnopravnost? Rasprava o tome kako umjetna inteligencija može reproducirati ili smanjiti rodnu pristranost.
16. Umjetna inteligencija i odgovornost: Tko je odgovoran kada umjetna inteligencija krene krivo? Razgovarajte o etičkim i pravnim aspektima odgovornosti u svijetu u kojem AI donosi odluke.
17. Futurizam i AI: Kako će AI oblikovati našu budućnost? Istraživanje vizija i predviđanja o tome kako će AI utjecati na društvo u godinama koje dolaze.
18. AI i personalizirano učenje: Kako umjetna inteligencija može personalizirati obrazovanje za svakog učenika? Raspravite o prednostima i etičkim dilemama prilagodbe obrazovnog sadržaja pomoću umjetne inteligencije.

19. AI i emocionalna inteligencija: Može li AI prepoznati ljudske emocije i odgovoriti na njih? Istraživanje kako umjetna inteligencija može utjecati na emocionalnu interakciju i etičke implikacije.

20. Utjecaj umjetne inteligencije na umjetnost i kreativnost: Može li umjetna inteligencija biti kreativna? Rasprava o utjecaju umjetne inteligencije na umjetničko stvaranje i kako ona mijenja definiciju umjetnosti.

21. Umjetna inteligencija i društvena nejednakost: Kako umjetna inteligencija može povećati ili smanjiti društvene nejednakosti? Rasprava o utjecaju umjetne inteligencije na različite društvene skupine.

22. AI u sportu: Kako AI mijenja svijet sporta, od treninga do analize utakmica? Raspravljajte o etičkim pitanjima u primjeni umjetne inteligencije za poboljšanje sportske izvedbe.

23. AI i moda: Kako AI utječe na modnu industriju, od dizajna do proizvodnje? Istražite etičke dileme povezane s upotrebom umjetne inteligencije u modi.

24. Umjetna inteligencija i osobna autonomija: Kako umjetna inteligencija utječe na naše odluke? Rasprava o tome kako umjetna inteligencija može utjecati na našu sposobnost donošenja autonomnih odluka.

25. AI i globalizacija: Kako umjetna inteligencija utječe na globalne trendove i međunarodne odnose? Istraživanje utjecaja umjetne inteligencije na globalnu ekonomiju i politiku.

26. AI u istraživanju svemira: Kako umjetna inteligencija pomaže istraživanju svemira? Rasprava o upotrebi umjetne inteligencije u svemirskim misijama i istraživanju nepoznatog.

27. AI i filozofija: Rasprava o filozofskim pitanjima koja AI postavlja. Kako umjetna inteligencija utječe na naše razumijevanje svijesti, slobodne volje i identiteta?

 

Na Padlet napišite imena članova podcast tima i broj te naziv odabrane teme:

https://padlet.com/daliaka/umjetna-inteligencija-i-etika-teme-za-podcast-w8spu1m5q6biea8o

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 3. 2024. 12:45

Glasanje - logo projekta

https://forms.gle/2mUEPLMKcmGYZkZD7

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 3. 2024. 12:35

AI for Oceans - SiD eTwinning projekt 2024

PRISTUPNI PODATCI - Code.org

Kad dobiješ certifikat, napiši svoje ime i prezime, preuzmi ga kao sliku na računalo/mobitel i učitaj na ovaj Padlet.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 6. 2. 2024. 13:02

Padlet - predstavi se AI avatarom

https://padlet.com/daliaka/safer-internet-day-2024-project-partners-introduction-vqwf08ed4azuy8a7

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 19. 1. 2024. 18:29

Padlet - logo projekta

https://padlet.com/daliaka/safer-internet-day-2024-the-ai-ethical-adventure-for-young-n-3g0rqjf6a008vsbw

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 9. 1. 2024. 13:42

Safer internet Day 2024 - pristupni podatci

Korisnički podatci za pristup eTwinning platformi

eTwinning platforma

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 9. 1. 2024. 13:06
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1201863
Ovaj mjesec: 5574
Ovaj tjedan: 1959
Danas: 545
preskoči na navigaciju