preskoči na sadržaj
Područna škola Dubranec

Edukativni program EdUTOPIJA 21, PŠ Lukavec

U subotu 1. veljače 2020., u sklopu projekta EdUTOPIJA 21 - stvaramo održivu budućnost, započeo je besplatni edukativni program o održivom razvoju za građane Velike Gorice, koji se sastoji od ukupno sedam obrazovnih modula zajednički nazvanih "Alati za suradnju škola i lokalne zajednice za održivi razvoj". U projektu sudjeluju učenici i učiteljice matične škole te područnih škola Lukavec i Dubranec.(Jelena Dobrić)

Izvor ZMAG

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 2. 2020. 17:00

Predstava Družba Pere Kvržice

Dana 7. studenog 2019. učenici 4. razreda PŠ Dubranec gledali su kazališnu predstavu Družba Pere Kvržice u kazalištu Žar ptica.

Dojmovi nakon predstave bili su odlični, glumačka postava sjajna. Jedva čekamo posjetiti ih ponovno.
Jelena Prvonožec, Eva Kušević i Ivana Feljan, 4.r, PŠ Dubranec 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 11. 2019. 19:23

Prvi posjet kazalištu

Učenici 1.r posjetili su 5.11.2019. Kazalište Trešnja. S oduševljenjem su gledali predstavu Ivica i Marica koja je u njima izazivala osjećaje sreće, tuge i straha. Velikim pljeskom i osmjesima na licima nagradili su vrijedne glumce. (Anita Gorenc)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 5. 11. 2019. 19:04

Dan kravate

Učenici PŠ Dubranec i ove su godine sa svojim učiteljicama obilježili Dan kravate. Tom prigodom svi smo tijekom cijelog dana nosili kravate i čekali odmor da bi pogledali tko nosi kakvu zanimljivu kreaciju, a dan smo zaključili zajedničkom fotografijom u obliku, a čega drugog nego – kravate. (Maja Malinović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 10. 2019. 19:34

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

I ove godine učenici i učiteljice naše škole obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U srijedu, 9. listopada škola je zamirisala mirisom svježeg kruha, peciva i kolača koje su pripremile naše vrijedne mame i bake, kolačima koje su učenicima ispekle učiteljice  te mirisom jesenskih plodova koji su prigodno krasili naš blagdanski stol koji je zajedno s učiteljicama uredila i nova učiteljica engleskog jezika Amra Pudić.  Vlč. Josip Jerković blagoslovio je sve što se nalazilo na bogatom stolu, a  učenici su zajedno otpjevali prigodnu pjesmu koju su marljivo uvježbavali s vjeroučiteljicom Jasminkom Matić, nakon čega smo svi uživali u okusima ukusne hrane. (Maja Malinović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 10. 2019. 19:07

Projekt Hoću to 3

Već treću godinu zaredom sudjelujemo u projektu Hoću to 3. I ove jeseni posjetili smo imanje ZMAG u Vukomeriću gdje smo radno proveli cijelo prijepodne. Zajedno smo se pridružili inicijativi „Zasadi drvo, ne budi panj“ u sklopu projekta Šumski vrt.

Učenici 2. i 4. razreda su sa svojim učiteljicama M.Mamić i I.Meštrović mnogo toga naučili o biljkama i njihovoj sadnji kroz igru, razgovor i ugodno druženje s dobro nam poznatom voditeljicom projekta Sendy Osmičević. Svaki je učenik na kraju radionice imao priliku posaditi svoju biljku. Cilj je bio upoznati se s presadnjom, kako rukovati alatom, koju sortu voćaka odabrati itd. Učenici su uživali u sadnji šumskog vrta, a na dar smo dobili voćku jabuke koju ćemo posaditi u školskom vrtu prema principu kojeg smo usvojili na radionici.

Terenska nastava je i ovaj put bila vrlo uspješna i svima nam se jako svidjela. Nadamo se skorašnjim novim poučnim i zabavnim radionicama Udruge ZMAG. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2019. 18:56

Pozdrav jeseni đaka prvaka

U srijedu, 23.rujna 2019. godine, učenici prvih razreda te njihove učiteljice, izvanučioničkom nastavom pozdravili su jesen. U neposrednom okruženju učenici su upoznali osnovna obilježja jeseni, uočavali promjene u prirodi, opisivali djelatnost ljudi na selu, izgled vazdazelenog i listopadnog drveća, imenovali jesenske plodove ubrane u vrtu, na polju i u šumi, skupljali otpalo lišće raznih oblika i boja, naučili kako se ponašati u prirodi. Najvećio dio vremena učenici su proveli u vrtu i voćnjaku kod gospođe Marije Kušević. U vrtu i voćnjaku  učenici su otkrivali,imenovali, dodirivali,mirisali jesenske plodove o kojima su u svojim učionicama već učili te su usvojena znanja proširivali i produbljivali u izvornoj stvarnosti. Naša domaćica pokazala im je kao se priprema zemlja za proljeće te objasnila kako se i s kojim alatom radi u vrtu. Svaki je učenik dao i svoj doprinos pripremi zemlje, a najviše ih je oduševilo štihanje. Nakon štihanja, svaki je učenik izabrao sadnicu luka koju je posadio u već pripremljenu zemlju. Naša domaćica Marija, strpljivo je i ustrajno objašnjavala, pokazivala i odgovarala na sva dječja pitanja.

Učenici su uživali u mirisima, bojama i ljepoti jeseni te u zajedničkom druženju s prijateljima iz ostalih razreda. (Anita Gorenc)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 9. 2019. 18:43

Priprema, pozor, recikliraj!

U školskoj godini 2018./2019. učenici PŠ Dubranec, već treću godinu zaredom, uspješni su u prikupljanju starog papira. Posebno smo ponosni što smo nakon osvojene već dvije pametne ploče, ove godine, od strane Zagrebačke županije, nagrađeni pametnom dokument kamerom i projektorom s nosačem. Svečana dodjela nagrada upriličena je u PŠ Pojatno. Učiteljice PŠ Dubranec, Martina Mamić i Irena Meštrović, prisustvovale su svečanoj dodjeli na kojoj je župan, gosp. Kožić, uručio priznanja i nagrade. U samom natjecanju sudjelovalo je 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije. Skupljeno je 217.600 kg papira, te od sječe spašeno 4.352 stabla. PŠ Dubranec zauzela je 6. mjesto, s prikupljenih 148,33 kg starog papira po učeniku. Tvrtka DS Smith Unijapapir Croatia svim je učenicima, ali i učiteljicama pripremila poklon pakete.

Važno je naglasiti da naš grad, Velika Gorica, također potiče i nagrađuje ovu akciju, te smo tako osvojili visoko, 4. mjesto na području grada Velike Gorice, i tako osvojili novčanu nagradu u iznosu od 4000 kn. Osvojen novac uložen je u školski namještaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 9. 2019. 18:52

Doček đaka prvaka

Nova školska godina počela je 9.rujna. U školske klupe sjeli su prvašići kojima je ovo prvi susret sa školom, učiteljima i starijim učenicima.  

Kako bi im pokazali da škola osim novih obaveza nudi i mnogo lijepih stvari, učenici Područne škole Dubranec za svoje nove prijatelje pripremili su prigodnu priredbu. Cilj ove priredbe je da prvašićima poželimo dobrodošlicu, da razbijemo njihov strah od škole i da im pokažemo da početkom školske godine ne prestaje njihova igra, složile su se učiteljice PŠ Dubranec.

Iako je  bilo uplašenih pogleda i tmurnih misli u glavicama naših prvašića, njih su odagnali stariji učenici koji su ih toplo prigrlili u novu školsku zajednicu zajedno s učiteljicom Anitom Gorenc s kojom će slijedeće četiri godine koračati na stazama stjecanja novih znanja i razvijanja nekih novih sposobnosti.

Priredbi su prisustvovali i ponosni roditelji đaka prvaka koji su dočekali da njihovi dječaci i djevojčice budu dovoljno odrasli za novo poglavlje života, poglavlje kojeg će se uvijek rado sjećati. (Anita Gorenc)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 9. 2019. 19:55

Radovi u PŠ Dubranec Vijest ima dokument u privitku

Prije početka nastavne godine vrijedne učiteljice i naše čistačice marljivo su pripremile školu za doček đaka. U PŠ Dubranec stigla nam je nova kolegica M.Malinović koju smo odmah na početku upregnule. Zajedničkim snagama okrečile smo hodnik i osvježile dotrajale vješalice u garderobi.

Mama Reicher nam je i ove godine svojom donacijom upotpunila prostor škole tako da djeca veliki odmor mogu provesti na hodniku kauču. Tata Smolković nam je samoinicijativno pokosio obraslu travu na velikoj površini iza škole koju smo zajedno s ostalim roditeljima proljetos iskrčili. Djeca ponovno moći uživati igrajući se u „školskom šumarku“.  Zahvaljujemo svim roditeljima na divnoj suradnji i bilježimo se za daljnju jednako uspješnu. Učiteljice PŠ Dubranec su spremne za nove pobjede. Martina Mamić

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 9. 2019. 18:39

Spiralna gredica

Potaknuti uređenjem školskog voćnjaka, roditelji učenika 1. razreda, Nikolina i Tomislav Deverić, predložili su da naprave radionicu s učenicima 1. razreda – izgradnja spiralne gredice i sadnja začinskog bilja.
Njihovim financijskim sredstvima, u iznosu od 500 kuna, kupili su sav potreban materijal za izgradnju spiralne gredice i napravili plan.
Učenici su zajedno s tatom Tomislavom čistili staru ciglu i slagali je u spiralu, a s mamom Nikolinom su razgovarali i učili o biljkama koje će zasaditi. Našlo se tu svega – lavanda, menta, matičnjak, vegeta, smilje, origano, pelin, bosiljak i mnoge druge. Prilikom sadnje bilja, radionici su se pridružili i svi ostali učenici škole. Svaki od njih odabrao je jednu biljku, opisivao ju i imenovao, te su od roditelja Deverić naučili i još ponešto o njima. Nakon toga svaki je
učenik zasadio svoju biljku u spiralnu gredicu, te su dobili zadatke o daljnjem načinu brige za bilje i njihovoj iskoristivosti i svrsi. Nakon nekog vremena cijelu priču o biljkama ćemo zaokružiti radionicom izrade krema i ostalih proizvoda na biljnoj bazi, upravo od tih biljaka koje su zasadili.
Mama i tata Deverić – veliko vam hvala!
Učiteljica Irena Meštrović

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 6. 2019. 21:46

Gupčeva lipa

Toga dana kada se izrađivala spiralna gredica, majka učenika 1. razreda, Jele Dominis, zajedno s učenicima 1. razreda sadila je drvo lipe. Sadnicu Gupčeve lipe donirala je školi obitelj Dominis, kao i dvije sadnice bazge, koje su također toga dana posađene na prostoru dvorišta škole.

Osim obitelji Dominis, ovim putem zahvaljujemo i obitelji Ruškovački koja je također donirala sadnice bazge, maline i ribizla.

Učenici 3. razreda i učiteljica Irena Meštrović

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 6. 2019. 21:43

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja

Područna škola Dubranec je 22.ožujka ugostila poznatu književnicu Željku Horvat Vukelja. Književni susret nam je upravo u našem prostoru omogućila izdavačka kuća Školska knjiga i gosp. D. Andretić. Do tada nismo imali priliku doživjeti susret s piscem u našoj maloj područnoj školi. Djeca su stoga uživala u ugodnom i opuštenom druženju s poznatom spisateljicom u pitomoj atmosferi. Kako se radi o autorici Slikopriča, koje su naši prvaši upravo čitali za lektiru, vrlo su se rado uključili u dramatizaciju njima poznatih priča. Svi ostali učenici naše škole su također vrlo rado sudjelovali u predstavi. Na kraju ugodnog druženja iz svakog je razreda po jedan učenik pročitao svoju vlastitu slikopriču. Poznata književnica ih je rado poslušala i pohvalila te potaknula na daljnje stvaranje vlastitih priča. Kao mali znak pažnje poklonili smo simpatičnoj književnici tih nekoliko dječjih uradaka.Tko zna, možda netko od naših učenika postane poznat i uspješan u pisanju priča za djecu baš poput gospođe Željke H. Vukelje.   M. Mamić, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 3. 2019. 22:04

KAZALIŠNA PREDSTAVA;ČUPKO: MAMA, TATA I JA

Dana  5. ožujka je klaun Čupko sa svojom predstavom Mama, tata i ja razveselio naše učenike došavši u područnu školu Dubranec. Ne događa se tako često da se neka predstava održava za samo tridesetak đaka pa bismo mogli reći da su svi učenici toga dana gledali ovu zanimljivu predstavu iz prvoga reda. Klaun Čupko je priredio najmlađim gledateljima osobito veselje jer neki prvaši do tada nisu vidjeli klauna uživo. Na kraju predstave je svaki učenik od klauna Čupka dobio mali dar, CD s pjesmicama iz predstave. Tako da se sada Čupkove pjemice pjevuše i kod kuće.

Učiteljica Martina Mamić i učenici 1. razreda PŠ Dubranec

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 5. 3. 2019. 21:58
» Arhiva naših vijesti    
 


 


 


 


 


Raspored autobusa

TražilicaInformacije

Popis udžbenika

Školski list

Šaljite priloge za

novi 31. broj


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 872220
Ovaj mjesec: 835
Ovaj tjedan: 283
Danas: 58
preskoči na navigaciju