preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Učenička zadruga Eugen

O nama: Učenička zadruga Eugen

     Učeničke zadruge igraju ključnu ulogu u poticanju učenika da steknu i primijene znanje izvan klasičnih školskih okvira. Osim toga, pomažu u razvijanju radnih navika kroz praktično učenje, omogućujući učenicima da razumiju i sudjeluju u cjelovitom proizvodnom procesu. Posebno je važno naglasiti da se učenici osnovnih škola jedino kroz zadrugarstvo uče o poduzetništvu. Sudjelovanjem u praktičnim projektima i sajmovima, učenici razvijaju različite vještine poput komunikacijskih i organizacijskih vještina te timskog rada.

 

     Učenička zadruga Eugen je osnovana 15. lipnja 2021. godine. Voditeljica zadruge je Nataša Čurić. Zadruga okuplja brojne učenike koji zajedno rade na različitim aktivnostima i projektima te ima nekoliko različitih sekcija koje vode učiteljice Martina Filipović, Jelena Milinković, Marica Kupina, Kristina Panižić i Ivana Zec.


     Učenička zadruga Eugen potiče i društveni angažman učenika. Svojim aktivnostima potiče učenike da postanu aktivni građani i budu spremni preuzeti odgovornost za svoju budućnost. Zadruga je također aktivan sudionik mnogih manifestacija i kulturnih događanja te suradnjom s lokalnom zajednicom promiče svoje aktivnosti i vrijednosti.

Pregled aktivnosti:

• Dan učeničkih zadruga: Ovaj poseban dan posvećen je učeničkim zadrugama i prilika je za razmjenu iskustava i ideja među različitim zadrugama. Susret se održava jednom godišnje u jednom od gradova Zagrebačke županije.

• Međužupanijska i međunarodna suradnja učeničkih zadruga: Učenička zadruga Eugen aktivno surađuje s drugim zadrugama kako unutar svoje županije, tako i izvan nje. U organizaciji podružnice Hrvatskog saveza učeničkog zadrugarstva Zagrebačke županije organiziraju se suradnje s drugim županijama, ali i međunarodne suradnje. Ove aktivnosti omogućuju mladim zadrugarima i voditeljima da razmjene iskustva i ideje s vršnjacima iz različitih krajeva.

• Humanitarne aktivnosti: Zadrugarstvo ima humanitarnu komponentu, gdje se učenici angažiraju u različitim aktivnostima kako bi pomogli zajednici u potrebi. To uključuje prikupljanje donacija ili organiziranje događanja za prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe.

• Sudjelovanje na Gastru Turopolja: Sudjelovanje na najvećoj manifestaciji našeg kraja koja promovira tradiciju i kulturu. Mladi zadrugari imaju mogućnost pokazati svoje proizvode širokom dijelu građana i gostiju.

• Ekološki projekti: Svijest o očuvanju okoliša i ekološkim pitanjima vrlo je važna u učeničkim zadrugama te svake godine potičemo na uključivanje u ekološke projekte.

• Sudjelovanje na umjetničkim radionicama: Kreativnost i umjetnost također su važan dio obrazovanja. Eugen može sudjelovati na umjetničkim radionicama koje razvijaju umjetničke talente učenika.

• Organiziranje radionica za druge učenike škole i djecu u gradu: Mladi zadrugari često dijele svoje znanje i vještine s drugima kroz organizaciju radionica za drugu djecu u školi ali i u gradu.

• Adventski, Božićni i Uskršnji sajam: Tijekom blagdanske sezone, zadruga sudjeluje u različitim sajmovima u školi, gradu i županiji nudeći svoje proizvode.

• Izložba jaslica i fotografski natječaj: Kroz umjetničke izložbe kao što su izložba jaslice i fotografski natječaj, učenici mogu izraziti svoju kreativnost i umjetnički izrađivati radove. Učenici imaju priliku pokazati svoju kreativnost i talente kroz umjetničke izložbe.

• Smotra učeničkih zadruga: Ova manifestacija okuplja učeničke zadruge iz cijele županije kako bi pokazale svoje proizvode.

​• Zadrugarsko putovanje: Zadruga za svoje članove organizira tijekom godine razna stručne radionice za mlade zadrugare te zadrugarsko putovanje na kojemu mladi zadrugari imaju priliku upoznati druge krajeve i još više jedni druge, 

     Učenička zadruga Eugen promiče kreativnost, poduzetništvo, društvenu odgovornost i ekološku svijest među učenicima te pruža primjer na koje sve načine učenici mogu doprinijeti svojoj školskoj i lokalnoj zajednici.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Čurić   datum: 8. 10. 2023.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1202772
Ovaj mjesec: 6483
Ovaj tjedan: 2868
Danas: 32
preskoči na navigaciju