preskoči na sadržaj
Vijesti iz škole

Međunarodni projekt Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja

Da bi učenicima približili ljepotu pisane riječi i poboljšali njihove čitalačke kompetencije,  knjižničari provode razne projekte za promociju i  poticanje čitanja. Jedan od takvih projekata započet je 2013. suradnjom  OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće i OŠ bratov Polančičev Maribor. Danas su u projektu 64 hrvatske i slovenske škole, a cilj projekta je promocija čitanja i razvoj različitih vrsta pismenosti. Čitaju se naglas  prevedena književna djela autora susjedne zemlje. Mi smo tako čitali knjigu Josipa Vandota Kekec nad samotnim ponorom, a učenici OŠ Rodica iz Domžala u Republici  Sloveniji čitali su knjigu Božidara Prosenjaka Sijač sreće. U našoj školi u projektu je sudjelovalo 9 učenika 4.b razreda, njihova učiteljica Marina Mužek i knjižničarka Davorka Facko-Vnučec. Čitali smo naglas, razgovarali, crtali, izradili slikovnicu i plakat, nekoliko prezentacija, pjevali smo, glumili i veselili se. Završni susret u našoj školi održan je 5. svibnja. Nakon prigodnog programa, prošetali smo našim gradom i obišli Muzej Turopolja, napravili smo mali hrvatsko-slovenski rječnik  i  naravno družili se.

Susret u Sloveniji održan je 12. svibnja.  Domaćini, učenici 5.b razreda i njihova učiteljica Draga Jaretina Anžin te knjižničarka Sabina Burkeljca,  pripremili  su nam svečani  program u kojem smo opet razmijenili  iskustva i zaželjeli  i jedni i drugi nastavak  suradnje i idućih godina. Obišli smo i Slaminkarski muzej (Muzej slamnatih šešira) kao i prekrasan Arboretum Volčji potok.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta:  gosp. Gabriela Matovina Žerjav,  gosp. Mato Marković, Alfa, Školskaj knjiga, Turistička zajednica grada Velike Gorice, gosp. Božidar Prosenjak. Posebno zahvaljujemo ravnateljici škole iz Domžala, gosp. Mileni Vidovič, kao i našem ravnatelju gosp. Stanku Čudiću.  Velika zahvala svim učenicima, sudionicima projekta, bez čije volje i zalaganja projekt nije bilo moguće ovako uspješno provesti. Zadovoljstvo učenika i mentorica obiju škola s  provedenim aktivnostima, stečenim  znanjima  te izuzetno pozitivnim dojmovima tijekom susreta u obje škole, veliki su nam poticaj. (voditeljice projekta)
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davorka Facko-Vnučec   datum: 16. 5. 2017.

 


Raspored autobusa

Tražilica

Informacije

Popis udžbenika

Školski list

29. broj Prve škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 776648
Ovaj mjesec: 1459
Danas: 95

Natjecanja i smotre
preskoči na navigaciju