Članovi naše UČENIČKE zadruge “Eugen” pripremili pečeni čaj u sklopu Erasmus projekta

Desetak učenika – članova učeničke zadruge Eugen – u suradnji s kuharicama školske kuhinje sudjelovalo je u provedbi Erasmus projektne aktivnosti o održivoj školskoj prehrani. Aktivnost je osmišljena u suradnji s danskom stručnjakinjom Line Rise Nielsen, koja je našim učenicima i učiteljima prije mjesec dana predstavila koncept održive prehrane, a inspiraciju smo pronašli u danskoj školi Kalvebod Fælled Skole koju su u prosincu prošle godine posjetile ravnateljica Brleković i učiteljica Kager.

Učenici su od sezonskog voća i začina pripremili pečeni čaj, učili o važnosti konzumiranja domaćih i sezonskih namirnica te njihovom utjecaju na održivi razvoj. Kroz zajednički rad s kuharicama razvijali su praktične vještine, suradnju i komunikaciju.

Uskoro će svi učenici imati priliku degustirati pečeni čaj na našem školskom „Eugenovom kutku” pod velikim odmorom.

Voditeljica učeničke zadruge “Eugen” je vjeroučiteljica Nataša Čurić, zamjenica Erasmus koordinatorice.

Skip to content