preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Gledali smo, posjetili smo, obilježili smo...

Projekt Čitam lakše!

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je naša knjižnica odabrana za sudionika u projektu Čitam lakše! te za  korisnika sadržaja koji su dostupni u mrežnoj aplikaciji Lexie koja omogućuje pristup građi prilagođenoj korisnicima s disleksijom i poteškoćama u čitanju. 
Aplikacija nudi pristup zbirci djela koju je u sklopu projekta poticanja čitanja pripremila Nacionalna i sveučilišna knjižnica te zbirkama s eLektirama, klasicima i kratkim pričama. U aplikaciju je moguće dodavati vlastite digitalne knjige i tekstove, izrađivati radove i skripte za učenje uz pomoć bilješki iz knjiga, udžbenika i internetskih izvora►


Aplikaciju je moguće koristiti na mobitelima, tabletima i računalima. Sve tekstove korisnici mogu čitati uz alate za prilagodbu teksta, olakšavanje i poboljšavanje čitanja. Tekstove korisnici mogu čitati sami ili ih aplikacija može čitati za njih.
Za našu knjižnicu osiguran je jedan korisnički račun te više korisnika s istim korisničkim računom neće moći koristiti aplikaciju u isto vrijeme (npr. ako u četvrtak u 18 sati aplikaciji pristupi jedan korisnik, drugi će aplikaciju moći koristiti tek nakon što se prvi korisnik odjavi iz aplikacije). Također, s obzirom da je riječ o pilot projektu, pristup platformi bit će omogućen u razdoblju od devet mjeseci, odnosno do srpnja 2023.
Detaljne informacije o korištenju aplikacije Lexie dostupne su u ovom videu: https://youtu.be/N2lF7FSSigU (prezentacija svih mogućnosti koje Lexie nudi u trajanju od 15 minuta).
Informacije o projektu Čitam lakše! možete pronaći i na mrežnoj stranici https://nsk.hr/citam-lakse/
Za ulazak u aplikaciju Lexie potrebna je adresa e-pošte, kao i lozinka koje možete zatražiti u školskoj knjižnici ili na mail knjiznica.oseugenakvaternika@gmail.com  .
Ulazak u aplikaciju na poveznici https://lexie.omoguru.com/en/login

Knjižničarka je dostupna za sva pitanja vezano uz korištenje aplikacije


Priloženi dokumenti:
CL-2022-letak-A4.pdf (13.70 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2022.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1192527
Ovaj mjesec: 7420
Ovaj tjedan: 849
Danas: 434
preskoči na navigaciju