preskoči na sadržaj
Gledali smo, posjetili smo, obilježili smo...

Dan glagoljice

Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta, na temelju kojega smo i danas prepoznatljivi i jedinstveni u Europi i svijetu.

Proglašenje tog dana inicirao je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je 22. veljače odabrao kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora, a Hrvatski je sabor prošle godine donio odluku o proglašenju toga spomendana.►

 


Svojom inicijativom Institut je želio skrenuti pozornost javnosti i svih govornika hrvatskoga jezika na važnost promicanja vrijednosti i ljepota hrvatskog glagoljičnoga pisma te omogućiti glagoljici da jedan dan u godini bude upravo njezin spomendan.

Naučite pisati glagoljično pismo ili provjerite svoje znanje o glagoljičnim slovima ili zaigrajte memorijsku igru s glagoljičnim slovima na adresi: http://hrvatski.hr/volim-glagoljicu/ . (izvor Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje)

Učenici drugog razred prisuustvovali su 20. veljače radionici o glagoljici koju su za njih organizirali djelatnici Knjižnice Galženica.


Priloženi dokumenti:
glagoljica.jpg (61.77 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davorka Facko-Vnučec   datum: 27. 2. 2020.

 


 


 


 


Raspored autobusa

TražilicaInformacije

Popis udžbenika

Školski list

Šaljite priloge za

novi 31. broj


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 865913
Ovaj mjesec: 741
Ovaj tjedan: 741
Danas: 145
preskoči na navigaciju