preskoči na sadržaj
vijesti

Kamo u srednju? - Timske web stranice našeg 8.d razreda

Kamo u srednju? Kamo nakon osnovne? Koje zanimanje odabrati? Ili, kako je jedan od timova duhovito naslovio svoju stranicu - a kam sad? Teška su pitanja koja muče svakog osmaša kako se primiče kraju osnovne škole. Kako bi si olakšali izbor, učenici 8.d razreda puno su se na informatici bavili upravo ovim pitanjima zajedno s učiteljicom informatike Dalijom Kager. Rješavali su upitnike kako bi prema svojim interesima i sposobnositma lakše odabrali svoje buduće zanimanje, proučavali e-sadržaje o upisima, a naposljetku su u timovima u virtualnoj učionici izradili svoje web stranice o upisima u srednju školu koristeći alat Google Sites. Vjerujte, nije im bilo nimalo lako, jer surađivati i dogovarati se morali su u virtualnom svijetu! Izradili su plan, prikupili materijale, proučili upute. Vođe timova pazile su da zadaci budu raspodijeljeni i da svi članovi tima naprave sve na vrijeme. Prema kriterijima u rubrikama vrednovali su jedni drugima radove, dobili ocjene... Njihove krasne stranice možete pogledati na poveznicama:

TIM 1

TIM 2

TIM 3

TIM 4

TIM 5

TIM 6

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 6. 2020. 09:53

Edukativni multimedijski sadržaji za učenje - projektni radovi učenika 5.a, 5.c i 5.d razreda

Petaši su se ove školske godine po prvi puta susreli s nastavom informatike. Iako su oni pravi digitalni urođenici, uvijek ima mjesta za učenje i stjecanje novih znanja i vještina. Tako su, kao posljednji projekt u ovoj školskoj godini, izrađivali edukativne multimedijske digitalne sadržaje, obuhvativši razne školske predmete i područja. Ovaj smo zadatak uklopili u eTwinning projekt "Media literacy - critical thinking for safer school environment" koji za cilj ima podizanje razine medijske pismenosti. Sve njihove radove - prezentacije, umne mape, stripove... pronaći ćete u objedinjenoj digitalnoj zbirci, a nadamo se da ćete naučiti nešto novo. 

ZBIRKA MULTIMEDIJSKIH EDUKATIVNIH SADRŽAJA

Kad poučavamo druge,
učimo i sami.

Seneka

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 6. 2020. 07:59

eTwinning projekt - Safer Internet Day 2020

Kako se kroz cijelu nastavnu godinu od 5. - 8. razreda dotičemo sadržaja koji se odnose na sigurnost na internetu, tako smo ove godine bili uključeni u međunarodni eTwinning projekt koji je vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

Učenici su izrađivali razne digitalne sadržaje - plakate, stripove, oblake riječi, kvizove za pametne uređaje s proširenom stvarnosti (eng. augmented reality, AR), prezentacije, animacije... 

Evo i njihovih radova.

Animacije - 5.ACD razred

Učenici 8. d razreda izrađivali su edukativne kvizove znanja s pomoću alata Metaverse. On se bazira na proširenoj stvarnosti. Kako biste pregledali njihove radove, potrebno je na svoj pametni telefon ili tablet  preuzeti i instalirati Metaverse aplikaciju (dostupna u Trgovini Play i u AppStore).

 Ema i Martina 

 Donat

 Lana i Paola

 Pavla i Tajana

Učenici 6.d izradili su zbirku savjeta o pozitivnim digitalnim tragovima radeći u alatu WordArt.

Učenici 6.c razreda svoje su oblake riječi sa savjetima za pozitivne digitalne tragove objedinili u video.

Učenici 6. c i 6. d razreda izrađivali su edukativne digitalne stripove na temu elektroničkog nasilja. Tako su se među temama našle: vrste digitalnog nasilja, obilježja nasilja i nasilnika, zakonske posljedice za e-nasilje i savjeti za sprječavanje e-nasilja. Stripove smo radili u alatu MakeBeliefs Comix.

KNJIGA STRIPOVA - 6.C I 6.D

Nekoliko učenika 6. razreda je izradilo plakate u alatu Canva.

 Andrija, 6.c     

                          Ivan, 6.d

                        Karlo R., 6.d

Timske prezentacije učenika 7.c i 7.d razreda:

TIM 1

TIM 2

TIM 3

TIM 4

TIM 5 

TIM 6

Učenici 7.c i 7.d razreda upoznali su i isprobali različite virtualne zajednice na internetu te izradili oblake riječi:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 22. 6. 2020. 11:34

eTwinning projekt "Svjetski tjedan svemira"

U listopadu se svake godine u svijetu obilježava Svjetski Tjedan Svemira. Kako je ovo jako zanimljiva tema, odlučili smo produžiti taj tjedan i priključili smo se eTwinning projektu. U sklopu njega izrađivali smo razne digitalne sadržaje na temu Svemira, proučavali Sunčev sustav kroz kvizove i igre, istraživali Svemirska prostranstva kroz simulacije i druge zanimljive dostupne sadržaje. Proučavali smo i pojam kozmologije i crne rupe u interaktivnoj prezentaciji u Swayu (koju možete pogledati na ovoj poveznici). U mašti smo putovali kroz crnu rupu, crtali je digitalnim alatima, a zajedno smo napisali i zbirku SF (eng. science fiction - znanstvena fantastika ili ZF) na zajedničkoj virtualnoj Padlet ploči. 

Made with Padlet
  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 15:02

eTwinning projekt "International Women in Science Day"

Sudjelovali smo i u međunarodnom eTwinning projektu "International Women in Science Day". Proučavali smo važne znanstvenice koje su doprinijele boljitku svijeta u kojemu živimo - izrađivali smo razne digitalne materijale (plakate, stripove, prezentacije)... Svaki je učenik dobio svoju znanstvenicu te tijekom trajanja projekta istraživao i o njoj izrađivao razne materijale. Zajedničkim smo materijalima stvorili digitalnu knjigu o poznatim znanstvenicama koristeći Word online.  Naposljetku smo jedni drugima predstavili svoje znanstvenice kroz prezentacije koje smo izradili, a izrađivali smo i plakate, stripove...

Evo i zbirke plakata koje su izradili učenici 6.c i 6.d razreda:

Zajedno s učenicima iz drugih zemalja izradili smo zajednički video u kojemu govorimo ohrabrujuće poruke na engleskom jeziku svm djevojčicama koje se žele baviti STEM područjem.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 14:41

eTwinning projekt "Be a responsible citizen - fight COVID-19"

Širenjem pandemije i prelaskom na online nastavu, učiteljica informatike Dalia Kager pokrenula je i vodila međunarodni eTwinning projekt u kojemu su sudjelovali učenici 5.a, 5.c, 5.d te 6.c i 6.d razreda. Tijekom trajanja projekta (ukupno 3 mjeseca) učenici su istraživali i prikupljali informacije iz pouzdanih izvora na internetu, crtali u digitalnim alatima, pisali i uređivali tekst, izrađivali tablice i grafikone, prezentacije, plakate, stripove, videozapise, animacije, izrađivali kvizove u alatima Quizizz i WordWall, surađivali i radili u timovima. Pisali su i poruke podrške na raznim jezicima partnerskih zemalja na zajedničkoj Padlet virtualnoj ploči. Naučili su mnogo toga o koronavirusu, kako se zaštititi, liječiti, te su izradili mnoštvo digitalnih edukativnih materijala.

Mnoge od njih možete pronaći i ovdje.

https://spark.adobe.com/video/QoQQNUolEynSG

https://prezi.com/view/GatLezg7s0nWVMyVXIyd/

   

 

https://quizizz.com/join/quiz/5ec408c88e0677001b71f165/start?studentShare=true

https://quizizz.com/join/quiz/5ec24de7f7ac88001b1ffeb9/start?referrer=5ebe5d28b47095001c57c73a

 

Made with Padlet
  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 12:50

Web stranice - projektni radovi učenika 7.c i 7.d razreda, šk. god. 2019./2020.

Učenici 7.c i 7.d razreda nekoliko su tjedana vrijedno radili na svojim projektima - izrađivali su web stranice u alatu Adobe Spark. Na ovaj su način sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu "Media Literacy - critical thinking for safer school environment" koji vodi učiteljica informatike Dalia Kager, a cilj projekta je medijski opismeniti učenike u svrhu razvoja kritičkog mišljenja. Pronaći ćete mnogo korisnih i poučnih stranica!

Slatki recepti

Bolesti dišnog sustava

Neizlječive bolesti

Knjiški moljac

Kako "ubiti" dosadu?

Gaming

Kad dosada zavlada

COVID-19

Sve o Frozenu na hrvatskom

Fotografija

Klasična instrumentalna glazba

Sport

Rakuni

Psi za kuću/stan

Kako sačuvati planetu Zemlju

Udomljavanje pasa

Nogomet

Životinje

Velika Gorica

Instrumenti

Poremećaji prehrane

Trgovački centar Zagreb

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 19. 6. 2020. 16:17

Što je umjetna inteligencija?

Prezentaciju o ovoj nadasve zanimljivoj i aktualnoj temi izradio je učenik 8.d razreda Tomislav Ceković. PREZENTACIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 5. 2020. 17:24

Izrada digitalne knjige o zanimanjima

Učenici 8.d razreda izrađivali su digitalnu knjigu o zanimanjima. Uz istraživanje i prikupljanje podataka o odabranom zanimanju, pazili su na autorska prava svojih i tuđih digitalnih sadržaja, naučili nešt o citiranju. Izradili su prezentacije i videozapise o odabranom zanimanju s pomoću digitalnih alata koje su samostalno odabrali, testirali i provjerili uvjete korištenja. Sve su to ugradili u zajedničku digitalnu knjigu u OneNote aplikaciji.

Njezin sadržaj možete pogledati ovdje:

Digitalna knjiga zanimanja 8.d, šk. god. 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 30. 4. 2020. 16:08

Bili smo domaćini 3. kola CM lige - osvojeno 2. i 4. mjesto

U subotu, 22. veljače 2020. godine, naša je škola bila domaćin 3. kola Croatian Makers robotičke lige. U školskoj dvorani ugostili smo 16 ekipa (8 starijih i 8 mlađih)  i njihovih mentora iz regija Zagreb 1 i Zagreb 4. Posjetila nas je i ekipa Instituta za razvoj i inovativnost mladih kako bi na terenu vidjeli provođenje natjecanja te su s našom natjecateljicom Karlom Pischiuttom (6.c) iz ekipe starijih učenika snimili kratki intervju. Učenice koje su činile stariju ekpu su Ana Murat 6.c, Karla Pischiutta 6.c, Lea Dabić 6.d i Iva Orešković 6.d sa osvojenim 4. mjestom, a mlađa ekipa koju su činili Iva Becić, Jan Becić, Ivan Dianežević i Petar Crnkoci, redom učenici 5.d razreda, plasirali su se na 2. mjesto. Mentorica učenicima bila je učiteljica informatike Dalia Kager. Čestitamo na uspjehu! FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 24. 2. 2020. 22:36

Obilježen Dan sigurnog interneta 2020.

Učenici su u našoj školi 11. veljače obilježili Dan sigurnog interneta brojnim aktivnostima vezanima uz svoje predmetne kurikulume, a učenici 6. c razreda organizirali su Konferenciju za roditelje. Pripremili su prezentaciju o elektroničkom nasilju i digitalnim tragovima koju su suradnički izradili u online okruženju, izradili pozivnicu za roditelje te Kahoot kviz. U veseloj i ugodnoj atmosferi svi smo naučili nešto novo i veselimo se nekom novom zajedničkom druženju. Ovim smo događajem doprinijeli i međunarodnom eTwinning projektu "Safer Internet Day 2020" koji je pokrenula i vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 19. 2. 2020. 22:02

Dvije ekipe iz naše škole na državnom natjecanju iz robotike Robokup 2020.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog robotičkog saveza, od 24. - 26. siječnja 2020. godine održan je 13. Robokup – ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola u elementarnoj robotici. Našu su školu na ovom državnom natjecanju predstavljale čak dvije ekipe natječući se u izradi triju zadataka.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 28. 1. 2020. 14:25

Sat kodiranja

I ove smo godine obilježili Sat kodiranja (9. - 15. prosinca) koji u svijetu obilježava više od 180 zemalja. Sudjelovali su učenici od 5. - 8. razreda programirajući u kraćim i zabavnim aktivnostima. Bilo je tu Snježnog kraljevstva, nezaobilaznog Minecrafta, a dio djevojčica programirao je likove za plesne pokrete birajući popularnu plesnu glazbu. Svi su učenici po završetku svojeg sata kodiranja dobili potvrde o sudjelovanju. Ovu smo aktivnost programiranja radili i u sklopu međunarodnog eTwinning projekta CODE MODE ON-2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 18. 12. 2019. 17:14

I ove godine ostvarili smo odličan uspjeh na Dabru!

Od 11. - 15. studenoga održalo se Međunarodno natjecanje u računalnom razmišljanju Dabar 2019. I ove smo godine organizirali i sudjelovali na ovom nadasve uzbudljivom i zanimljivom natjecanju. Sudjelovao je ukupno 191 učenik od 1. - 8. razreda, a njih čak 28 ušlo je u 10% najboljih u cijeloj Hrvatskoj. Bravo!

Više o ovom natjecanju pročitajte na: http://ucitelji.hr/dabar/dabar-2019/

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 29. 11. 2019. 16:26

Projekt "Micro:bit povezuje male i velike" predstavljen na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji u Šibeniku

U Šibeniku se od 5. - 8. studenog održala 21. po redu međunarodna CARNet-ova korisnička konferencija na kojoj su učiteljica savjetnica Marina Mužek i učiteljica informatike Dalia Kager predstavile projekt "Micro:bit povezuje male i velike". Svrha projekta je bila učenje svrhovitog i zabavnog  programiranja. Prolistajte prezentaciju!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 13. 11. 2019. 13:21

Međunarodni projekt razmjene straničnika

I ove školske godine u listopadu, Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, putujemo svijetom i upoznajemo kulturu, jezik i običaje naših partnera u Međunarodnom projektu razmjene straničnika. Učenici 5.c i 5.d razreda sudjelovali su u izradi digitalnih straničnika koje su na nastavi informatike crtali u alatu Bojanje 3D. Tema je bila "Kako maštamo da će izgledati knjižnica budućnosti". Naš partner bila je škola iz Indije.

Pogledajte radove petaša u digitalnoj knjizi.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 30. 10. 2019. 19:37

Obilježili smo Code Week - Europski tjedan programiranja

Naša se škola već treću godinu zaredom uključila u obilježavanje Svjetskog tjedna programiranja - Europe Code Week 2019. U školi je održano čak 7 događanja - učenici su koristili Boson set za micro:bit i programirali mini projekte poput disko svjetla, ventilatora ili jednostavnog tipkala za paljenje i gašenje LED žaruljice, izrađivali edukativne micro:bit programe za učenike nižih razreda, krenuli u svemirsku Scratch avanturu te izradili animaciju Sunčevog sustava i igricu svemirske lovice, izradili igricu Space Invaders na micro:bitu, učili su o algoritamskim postupcima programirajući igru Pogodi broj u Scratchu, a nekoliko učenica i učenika 6. c i 6. d razreda su na radionici koju su samostalno vodili naučili učenike 3. b razreda programiranju micro:bita. Sudjelovalo je 173 učenika, od kojih su polovica djevojčice. Ove je aktivnosti integrirane u redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti vodila učiteljica informatike Dalia Kager, a u našoj školskoj knjižnici zanimljivu izvanmrežnu aktivnost Catch Cody Roby za učenike od 1. - 3. razreda vodila je naša školska knjižničarka Davorka Facko-Vnučec. Aktivnosti programiranja su provedene i u sklopu međunarodnog eTwinning projekta CODE MODE ON-2019 koji za cilj ima popularizaciju programiranja i razvoja računalnog razmišljanja kod djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 25. 10. 2019. 08:00

Micro:bit radionica za mlađe učenike

Povodom Europskog tjedna programiranja i u sklopu eTwinning projekta Code Mode ON-2019 učenici 6. razreda proveli su radionicu za učenike 3. b razreda na kojoj su ih naučili kako programirati micro:bit i pretvoriti ga u termometar, kompas, svjetlomjer i uređaj za igranje igrica. Svi su učenici na kraju dobili svoje zaslužene diplome!

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 24. 10. 2019. 19:25

eTwinning projekt Code Mode ON 2019

U tjednu programiranja Code Week koji se obilježava od 5. - 20. listopada uključili smo se u međunarodni eTwinning projekt Code Mode On 2019. Koordinatorica projekta je naša učiteljica informatike Dalia Kager. U projektu sudjeluje 7 zemalja. Tjedan kodiranja globalni je pokret koji svake godine dosegne 10 milijuna učenika u više od 180 zemalja kako bi skrenuo pažnju na važnost kodiranja. Učenje kodiranja u ranoj dobi omogućuje djeci da razviju vještine algoritamskog razmišljanja koje su potrebne u svim područjima ljudskog života i rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 10. 2019. 20:58

Plakat Code Mode ON 2019

Pridružili smo se eTwinning projektu CODE MODE ON 2019 koji ima za cilj popularizaciju programiranja kod učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 4. 10. 2019. 08:00

Obilježili smo International Dot Day 2019.

Igrali smo se proširenom stvarnosti i obilježili International Dot Day 2019. Crtali smo svoje crteže na papirnatom krugu koji je pomoću aplikacije Quiver oživio! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 12. 9. 2019. 16:56
 


 


 


 


 


Raspored autobusa

TražilicaInformacije

Popis udžbenika

Školski list

Šaljite priloge za

novi 31. broj


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 872220
Ovaj mjesec: 835
Ovaj tjedan: 283
Danas: 58
preskoči na navigaciju