preskoči na sadržaj
vijesti

Engleski jezik 20.05.2020.

Draga moja djeco!

Javili su mi se neki od vaših roditelja i rekli da ne možete otvoriti kviz koji sam vam poslala u petak. Sad ću vam ga ponovno poslati pa pokušajte još jednom. 

Ako ga uspijete otvoriti, onda si pročitajte ono od petka kao pripremu za kviz.

Pozdravlja vas vaša teacher!

https://wordwall.net/resource/2265297/engleski-jezik/my-family

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 20. 5. 2020. 12:14

Engleski jezik 19.05.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dobar dan razrede!

Nadam se da ste dobro i spremni za rad. Danas krećemo s novom lekcijom. Otvorite udžbenike na str. 32 i pogledajte slike. Naučit ćemo još neke igračke. Na prvom linku ćete slušati riječi koje danas učimo. Poslušajte ih što više puta. Ja ću sad napisati što je što:

TRAIN (čitamo trein) - VLAK

PLANE (čit. plein)- AVION

BUS (čit. bas)- AUTOBUS

LORRY (čit.lori) - KAMION

MOTORBIKE (čit. moutrbajk) - MOTOR

TAXI (čit. teksi) - TAKSI

Sad imate napisane igračke, njihov izgovor i prijevod. Dok slušate na poveznici prvo u knjizi na slici pokažite igračke. To možete ponoviti koliko puta želite. Drugi put slušate i ponavljate i riječi za igračke. 

Slušajte i ponavljajte, pokazujte riječi što više puta da ih zapamtite. Znam da je puno teže jer to morate same. Na satu bi  bilo lakše i zanimljivije. Ali sigurne sam da ćete uspjeti.

Tu je i naša već dobro poznata pjesmica koju smo naučili sa školskim predmetima, pjevali ju s igračkama i sad ju opet pjevamo. Dakle u pjesmici je sve isto samo mijenjamo riječi. Čim uključite pjesmicu znat ćete o kojoj se radi. U knjizi u zadatku 3 su redom složene sličice, onako kako idu u pjesmici.

I na kraju još jedna aktivnost: What's missing? - Što nedostaje?

Slušajte snimak, gledajte redom sličice u knjizi u 3. zadatku i recite koja nedostaje. I to smo već puno puta radili pa ćete znati o čemu se radi.

Za domaću zadaću, u crtančice nacrtajte nove igračke. Sjećate se kako to radimo? Naslov napišite na vrhu stranice i ispod crtajte, može i preko crtovlja. Sličice neka ne budu presitne i naravno, obojite ih. Ovaj put uz sličice napišite i riječi na engleskom. Znači, kad nacrtate igračku, uz nju prepišite iz knjige i njen naziv na engleskom.

Domaću zadaću mi možete slati na mail mala.profa@gmail.com

To je sve za danas!

Goodbye!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 19. 5. 2020. 12:59

Engleski jezik 15.05.2020. Vijest ima dokument u privitku

Drage m oje djevojčice i dječaci!

Razmišljam o vama i mislim si kako ste sigurno već i narasli i uozbiljili se u ova dva mjeseca što se nismo vidjeli. Kad se ponovo vidimo, vi ćete biti već drugi razred. Hoću li vas uopće i prepoznati? Šalim se. Naravno da hoću!

Za danas sam vam napravila jedan mali kviz za ponavljanje. U kvizu ćete morati spojiti riječi sa slikama. Mi još nismo učili i vježbali čitanje na engleskom. To je bilo u planu, ali sve ovo što se događa onemogućilo nas je. Zato ćemo sada malo o tome popričati i provježbati.

Sigurna sam da ste primijetili da se na engleskom ne čita onako kako je napisano. Na jedan način se piše, a na drugi čita. Zato se čitanje i pisanje na engleskom mora puno vježbati. Da smo u razredu to bi išlo puno lakše. Zato ćemo pokušati samo s nekim riječima. Riječ se ne čita slovo po slovo onako kako je napisana. Riječ se pamti kao slika, recimo. Kad pogledate napisanu riječ, u sebi pročitajte sva slova i razmislite na koju riječ na engleskom  jeziku vas podsjeća, odnosno na koju sličicu koju smo tako nazvali.  

Ja sam vam napravila dokument sa sličicama. Napisala sam riječ na engleskom i u zagradi kako se ta riječ čita i izgovara. Prijevod nisam pisala jer imate sličicu pa se vidi što je. Ali ja sam sigurna da vi već jako dobro razumijete sve te riječi. Pokušajte uz to što sam vam napisala vježbati čitanje tih nekoliko riječi. Nemojte se zabrinuti ako odmah ne uspijete ili ne zapamtite kako se čita. Nije baš lako kad morate sami, bez moje pomoći. Ako želite i imate vremena, možete si za zabavu i vježbanje te riječi napisati na komade papira i onda ih izvlačiti i čitati (kao što ja imam one kartice sa slikama pa ih izvlačite i imenujete). Naravno, to nije obavezno. Sve što ove godine propustimo, ponavljamo opet u 2. razredu i sve ćemo nadoknaditi. 

Kad pokušate čitati uz pomoć ovog što sam vam napisala i malo to uvježbate, pokušajte riješiti kviz da vidite što ste zapamtili.

Ovo je link za kviz:

https://wordwall.net/resource/2265297/my-family

Dolje u privitku vam šaljem riječi s izgovorom za vježbanje.

Puno, puno vas pozdravljam i grlim!

Teacher

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 15. 5. 2020. 12:26

Engleski jezik 06.05.2020.

Dobar dan, djeco! 

Budući da smo i jučer imali sat engleskog i zadala sam vam dovoljno zadataka, danas vas samo pozdravljam. Nema novih zadataka. 

Dobila sam obavijest da vaš cijeli razred ostaje kod kuće od 11.05. tako da se i dalje učimo i družimo ovim putem Žao mi je da vas neću vidjeti, ali najvažnije je da svi ostanete zdravi i na sigurnom. Bit će vremena za zagrljaje.

Voli vas vaša teacher!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 6. 5. 2020. 12:11

Engleski jezik 05.05.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dobar dan, dragi moji prvašići!

 

Nadam se da ste uživali ova tri slobodna dana i odmorili malo od školice.

Danas ćemo malo ponavljati. Nadam se da ste uspješno izrezali svoju lutkicu Maxa i da ste se s njim malo i poigrali  vježbajući osjećaje: happy, sad, angry i tired.

Prije toga ste već dobro zapamtili riječi: mum, dad, granny, grandad, brother, sister.

Zato ćemo danas sve to lijepo ponoviti rješavajući zadatke u radnoj bilježnici.

Stavit ću vam ponovno snimku da poslušate i ponovite riječi za obitelj i riječi za osjećaje. Poslušajte ih i ponovite dok slušate, da se podsjetite. Također možete otvoriti i udžbenik dok slušate i pokazivati sličice.

Sličice za obitelj su na str.24, a sličice za osjećaje na str.28.

 

Sad kad smo to lijepo ponovili, možemo krenuti u radnu bilježnicu.

Otvorite radnu bilježnicu na str.25 i pogledajte 1. zadatak. Obitelj je na plaži i svatko nešto radi. Od 1 do 4 su male sličice članova obitelji. Pronađite svakog od njih na plaži i upišite njegov broj u kružić. Onda pokušajte reći kako se tko osjeća.

Npr. mum tired

         dad angry

         brother = sad

         granny = happy

 

2. zadatku spojite crtom  iste članove obitelji i opet recite kako se osjećaju.

 

Idemo na str.26. Počet ćemo s 3. zadatkom. U okvir nacrtajte svoju rođendansku zabavu ili ako vam je to preteško, nacrtajte čestitku prijatelju ili prijateljici za rođendan.

 

Str. 27, 1. zadatak- ove dvije slike su samo na prvi pogled iste. Nađite 4 razlike i zaokružite. Pokušajte reći u čemu je razlika. Kako se tko osjeća na gornjoj slici, a kako na donjoj.

Str. 28, 1. zadatak- idemo u labirint. Djevojčica ide na rođendan i nosi čestitku i poklon. Na putu do kuće, do rođendana, susreće različite ljude, obitelj. Prva osoba na putu je „granny“. Idi dalje putem i nađi redom koga je još srela. Brojeve upisuj u kružiće pokraj malih sličica, kao što u kružiću pokraj „granny“ već piše broj 1.

 

Na kraju, za domaću zadaću, u crtančicu nacrtaj „smajliće“ koji imaju, tužno, sretno, umorno i ljutito lice. Pokraj njih prepiši riječi HAPPY, SAD, TIRED, ANGRY.

 

Nadam se da vam ovo nije previše niti preteško.

Pozdravlja vas vaša teacher!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 5. 5. 2020. 11:29

Engleski jezik 30.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dobro jutro djeco!

Za početak, otpjevajte jednu od naših pjesmica. Stavit ću je u privitak. 

A sada učimo nešto novo. Naučit ćemo kako iskazati naše osjećaje, kako reći da smo tužni ili sretni, umorni pa čak i ljuti.

Otvorite vaše udžbenike na str.28. Pogledajte obitelj na plaži. Što svatko radi? Vidite li neke stvari koje možete imenovati na engleskom (predmete, članove obitelji)? Možete li po njihovim licima prepoznati kako se osjećaju? Nije teško. Mama je sretna, a tata umoran. Sestra je tužna , a brat ljut. 

POslušajmo sada kako to zvuči na engleskom.

1   tired    - umoran

2   happy - sretan

3   sad   - tužan

4   angry - ljut

Na CD-u ćete osjećaje čuti tim  redom, odnosno onako kako ih vidite i na slici na plaži. 

Slušajte više puta. Prvi put možete samo slušati i pokazati na slici tko se kako osjeća. Drugi put slušajte, pokažite i ponovite riječ koju čujete. To možete ponoviti onoliko puta koliko želite ili dok ne upamtite riječi. Riječ happy već svi znate tako da ostaju samo tri riječi za upamtiti.

 Poslušajte sada pjesmicu u kojoj ćete čuti riječi koje smo danas naučili. Kad god čujete riječi happy, sad, tired ili angry, ustanite. Slušajte pjesmicu koliko puta želite. Sigurno ćete bar dio zapamtiti jer se dosta toga ponavlja. Znam da v olite pjevati i da smo u razredu vrlo brzo bi vi naučile i ovu pjesmicu. Ovako je puno teže pa je dovoljno da ju bar slušate i da vam bude poznata jednog dana kad se vratimo u razred.

U pjesmi ćete čuti rečenice: this is my mum, this is my dad.......to smo već naučili, jel tako?

Novi su izrazi: He's   (hiz)  tired.    -   On je umoran.

                         He's  (hiz) angry.    -   On je ljut.

                         She's  (šiz)  happy.  -   Ona je sretna.

                         She's  (šiz) sad.       -    Ona je tužna.

Riječi koje sam napisala plavom bojom: pišemo he's, čitamo "hiz", znače- on je

Riječi koje sam napisala crvenom bojom: pišemo she's, čitamo "šiz", znače- ona je

Na kraju ćemo još nešto izraditi. Izrezat ćete i presavinuti lutkicu Maxa i pomoću nje moći provježbati osjećaje. Otvorite u udžbenicima stranicu 73. Stranicu istrgnite zbog lakšeg rezanja. Izrežite sliku samo po iscrtkanoj liniji. Znate već kako jer smo tako rezali Ellu I Tobyja kada smo učili igračke. Kada izrežete Maxa onda presavinite plave kvadrate. Tada ćete moći m ijenjati sličice i Maxove osjećaje. 

Mijenjajući sličice, pokušajte izgovarati rečenice: He's happy. He's sad. He's tired. He's angry.

Ako vam je to teško, dovoljno je da kažete samo osjećaje: happy, sad, tired, angry.

Na kraju, poslušajte i novu pjesmicu. Da smo u razredu, naučili bismo ju vrlo lako skupa. Ovako, poslušajte ju za zabavu. Tko želi, može ju i naučiti. 

Zabavite se vidimo se u četvrtak.

Voli vas vaša teacher!

P.S. Dragi roditelji, dječje zadaće (kad ih ima) m ožete mi slati i na mail

      mala.profa@gmail.com

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 30. 4. 2020. 11:38

Engleski jezik 21.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dobro jutro djeco!

Kako ste mi? Nadam se da ste svi dobro i zdravo.

Danas ćemo poslušati pričicu. Otvorite knjige na stranici 27. POgledajte slike u priči. Koga vidite na slikama? Nabrojite imena likova. Gdje su? Što radi Maxova obitelj? Pripremaju se za zabavu. A PARTY

Najprije samo poslušajte pričiu i pratite ju u knjizi. Dobro....poslušali?

Idemo sad slušati dio po dio...možete i vi tako.

1. sličica- pogledajte ukrase. It's a party. (Zabava je.) Pogledjte Maxa. It's Max's birthday.

                 (Maxov je rođendan.)

2. sličica- What's Max got? (Što je Max dobio?) A car. (Autić.)

3. sličica- Pogledajte Tobyja i dar koji nosi. Look! A birthday present! (POgledaj!

                   rOđendanski pokon!) POgledajte tortu. Prebrojite svjećice. 1 (one), 2 (two), 3

                   (three), 4 (four), 5 (five), 6 (six), 7 (seven)

4. sličica- Što je Max dobio? A ball. (Lopta). Look! Lucky is happy! (POgledajte! Lucky je

                 sretan!). Pogledajte tortu. What colour are the candles? (Koje boje su svjećice?)

                 Blue.(Plave.)

5. sličica- O ne! Gdje su svjećice? Nema ih. Is MAx sad? (Je li Max tužan?) Ali što on to

                 ima? A magic pencil! (Čarobnu olovku!)

6. sličica- Što Ella crta s "magic pencil"? New candles. (Nove svjećice) What colour are the candles? (KOje su boje svjećice?)Yellow. (Žute.) POgledajte obitelj. Jesu li svi sretni? Prebrojimo svjećice: 1,2,3,4,5,6,7......Happy birthday MAx!

Slušajte pričicu 2-3 puta. Nemojte se zabrinuti ako ne razumijete baš svaku riječ i rečen icu. Ako pažljivo pratite sličice i sve druge zvukove koje čujete, malo po malo naviknut ćete  se i naučiti predvidjeti pogoditi što se događa u priči. 

Poštovani roditelji!

Vama također poručujem da se ne brinete ako ne znate engleski i mislite da djetetu ne možete pomoći. Ja ću pokušati uvijek detaljno objasniti, napisati izgovore, poslati audio tako da mogu što lakše riješiti zadatke i usvojiti gradivo. Prvi smo razred tako da je cilj da naučimo različite skupove riječi i usput zapamtimo komade i komadiće rečenica kroz priče i pjesme. Sad nam je to otežano,ali ono najbitnije djeca će naučiti. U drugom razredu se većina toga ponavlja i sigurna sam da neće biti problema. 

 

Krenimo sada dalje. Na stranici gdje je pričica, u dnu stranice nalazi se naš "blue explorer" (plavi istraživač). Što traži? A doll. (Lutku.) Potražite takvu lutku u priči i zaokružite ju.

A sada vaša domaća zadaća. Na poseban papir (ili u crtančicu, ako nemate papir) nacrtajte svoju rođendansku tortu sa svjećicama. Ukrasite ju, obojite. Poslikajte i pošaljite mi na viber ili whats app na broj 098 1726 602. Mail na Carnetu bas ne funkcionira pa mislim da će ovaki biti lakše.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 21. 4. 2020. 11:29

Engleski jezik 17.04.2020.

Pozdrav svima!

Danas nema novog gradiva niti puno rada. Samo u crtančice nacrtajte svoju obitelj. Naslov napišite na vrhu stranice: My family

Želim vam ugodan vikend, odmorite mi se.

Pozdravlja vas i voli vaša teacher Iva!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 17. 4. 2020. 17:05

Engleski jezik 15.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dragi moji cekavci!

 

Nadam se da ste se lijepo odmorili ovih nekoliko dana Uskrsa te lijepo proslavili sa svojim obiteljima. Sada je vrijeme da krenemo dalje. 

Open your books on page 26. Otvorite udžbenike na str.26. Za početak poslušajte i otpjevajte našu zadnju pjesmicu o obitelji.

Sada pogledajte prvi zadatak. Imate 3 sličice. Koga vidiš na slikama? Max upoznaje Ellu i Tobyia sa svojom bakom i sestrom, a Ella im predstavlja Luckyia. Poslušajte nekoliko puta njihov razgovor.

Prvi put, samo slušajte. drugi put slušajte i pokazujte sličice redom kojim čujete što se događa. Treći put slušajte i pokušajte ponoviti ono što čujete. Ako vam roditelji pomažu neka vam nakon svake rečenice zaustave snimku da lakše ponovite rečenice koje ste čuli. 

Možete slušati i više puta ako želite još bolje uvježbati.

Ono najvažnije što trebate zapamtiti je kako je Max predstavio svoju baku i sestru. Rekao je: THIS IS MY GRANNY (Dis iz maj greni)- Ovo je moja baka.

THIS IS MY SISTER (Dis iz maj sister)- Ovo je moja sestra.

Dakle, na taj način predstavljamo članove svoje obitelji.

Sada pogledajte zadatak 3. Uzmite svoju "magic pencil" (čarobnu olovku) i spojite glave Maxove obitelji sa slikom gdje stoje za stolom. Kada spojite sličice, pretvarajte se da ste vi Max i predstavite obitelj pokazujući sličice. Dakle, govorit ćete: This is my granny. This is my mum. Tako redom dok ne pokažete cijelu "svoju" obitelj. 

Kad dođete do Maxa reći ćete: THIS IS ME (Dis iz mi)- Ovo sam ja.

 

Za kraj obojite sliku Maxove obitelji.

Pozdravlja vas vaša teacher Iva!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 15. 4. 2020. 17:39

Engleski jezik 06. i 09.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dragi moj đaci prvaci!

Šaljem vam 3 zadatka za ponavljanje. U prva dva zadatka trebate slušati i obojati sličice. U 3. zadatku ćete također slušati i redom kojim čujete dovršiti sličice članova obitelji (bratu dovrši kapu, sestri dovrši mašnu, mami ogrlicu, tati naočale, djedu dovrši kosu, a baki crte na majici). 

Znam da nemate svi mogućnost isprintati listić koji vam pošaljem, ali to nije nikakv problem. Tko može, neka isprinta i riješi na listiću. Tko nema mogućnost printanja može riješiti samo prva dva zadatka tako da sličice nacrta u crtančicu i onda sluša i oboji. Treći zadatak ne morate naravno crtati nego ga samo poslušajte i pokažite sličice gledajući ih na ekranu vašeg kompjutera.

Ako se želite malo i zabaviti, na kraju vaše radne bilježnice imate sličice vezane uz Uskrs. Nalaze se na stranicama 52 i 53. Možete ih obojati i tko želi, može izrezati i zalijepiti u crtančicu uz naslov HAPPY EASTER (sretan Uskrs).

Oni koji su u mogućnosti riješiti isprintani listić, mogu mi ga poslikati i poslati na mail iva.anic@skole.hr. Tko ne može, nije obavezno.

Želim vam da se lijepo odmorite ovih nekoliko slobodnih dana. Vama i vašim obiteljima želim sretan Uskrs!

Voli vas v aša teacher!

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 9. 4. 2020. 12:33

Engleski jezik 01. i 03.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Dragi moj 1. razrede!

Pokušat ćemo malo i ovim putem raditi, možda nam bude lakše.

Za početak otpjevajte jednu našu pjesmicu da se malo zagrijete (slušanje 37). Dolje na dnu stranice je link na pjesmicu, nadam se da vam roditelji mogu pomoći da ju pronađete.

Otvorite udžbenik na stranici 24. Zadnji put kad smo se vidjele u školi, naučile smo nove riječi za članove obitelji. Sada ćemo ih ponoviti. To su riječi:

MUM   GRANNY   DAD   SISTER   BROTHER    GRANDAD

A    Poslušajte ih par puta na linku  Slušanje 47.

1. slušanje- slušaj i pokazuj članove obitelji na slici

2. slušanje- slušaj, pokaži članove obitelji na slici i ponavljaj riječi.

  Zatim poslušaj i otpjevaj pjesmicu (slušanje 48). To je pjesmica koju već dobro znate, samo ovaj put u njoj nabrajamp obitelj. Riječi za obitelj nabrajamo redoslijedom kojim su posložene sličice u 3. zadatku.

C  Idemo na igru/aktivnost  "Who's missing?"- Tko nedostaje?

Slušate riječi koje se nabrajaju (slušanje 49), gledate sličice u 3. zadatku i onda kažete koja riječ nedostaje, kojariječ nije rečena dok su nabrajani članovi obitelji.

D  Sada pogledajte 1. zadatak na stranici 25. Tu su sada članovi neke druge, stvarne obitelji. Pokraj svake sličice imate mali kružić. U jednom kružiću već piše broj 1. To je prvi primjer koji je već riješen. Slušat ćete par puta i upisati ostale brojeve kod sličica kad čujete članove obitelji (slušanje 50). Kada uspijete popuniti sve brojeve, slušajte ponovo i pokušajte ponoviti rečenice koje čujete. To su rečenice:

This is my dad. - Ovo je moj tata.

This is my sister. - Ovo je moja sestra.

This is my grandad. - Ovo je moj djed.

This is my mum. - Ovo je moja mama. 

This is my granny. - Ovo je moja baka.

This is my brother. - Ovo je moj brat.

E  Sada možete otvoriti radnu bilježnicu na stranici 22 i pogledati 1. zadatak. Spoji crtom članove obitelji u krugovima sa istim tim članovima na slici. Pored onih članova obitelji koje i ti imaš, stavi kvačicu.

 

Eto, drage moje djevojčice, ovo su vaši zadaci za ovaj tjedan. Voli vas i pozdravlja vaša teacher Iva.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 2. 4. 2020. 13:16

Engleski jezik 25.03.2020.

Poštovani roditelji i draga djeco!

Otvorila sam ovu grupu jer mislim da ćemo tako lakše komunicirati. Svima nam je ovo razdoblje zahtjevno i teško pa ću se truditi djeci maksimalno pomoći i olakšati. Naš predmet je specifičan, djeca još ne pišu i ne čitaju na engleskom i samim tim je teže poslati zadatke i obraditi sadržaje. Moram priznati da se i ja još snalazim. Učiteljica mi je rekla da ne možete otvoriti linkove koje sam joj poslala na mail pa sam zato i otvorila ovu grupu. Možda će ići lakše. Za početak šaljem link na jednu igricu koja služi za ponavljanje. Nadam se da ćete moći otvoriti. Za sve probleme i nejasnoće možete mi se javiti na mail iva.anic@skole.hr. Lijepi pozdrav svima, a posebno mojoj dječici.

Draga djeco, evo vašeg današnjeg zadatka. Otvorite igricu na linku i ponovite na zabavan način riječi koje smo naučili. Zadatak je grupiranje sličica u četiri kategorije: people (ljudi), colours (boje), numbers (brojevi), actions (radnje). Sličice se grupiraju tako da se prime klikom miša i povuku u odgovarajuću kategoriju.

https://learningapps.org/watch?v=ppz1xazx518

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Anić  datum: 25. 3. 2020. 13:36
 


Raspored autobusa

Tražilica 


 


 


 


Informacije

Popis udžbenika

Školski list

Šaljite priloge za

novi 31. broj


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 885652
Ovaj mjesec: 5457
Ovaj tjedan: 1099
Danas: 8
preskoči na navigaciju