preskoči na sadržaj
Vijesti iz škole

Jumicar

Na drugi dan škole, 09.09.2014. godine, učenici drugih i trećih razreda  matične i područnih škola (172 djece) sudjelovali su u preventivnom programu Jumicar.  Također, ugostili smo školu Pokupsko sa svojih 44 učenika. Djeca su sudjelovala u početnom predavanju u trajanju od 45 minuta, te su zatim svi vozili mala motorna vozila na igralištu škole. Imali su mogućnost slikati se za diplomu i vlastitu dječju vozačku dozvolu. Program je trajao cijeli dan i organizacija je morala biti na razini. Sunce nas je popratilo uz oduševljenje i uzbuđenje sve djece.
Svrha jumitext_trans_25 programa je da djeca kroz zabavu uče predvidjeti opasnost i odgovorno se ponašati u prometu. Djeca su po prvi put, iz perspektive vozača, imala mogućnost uočiti sve poteškoće u upravljanju motornim vozilima i opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa. Ovakav vid obuke podrazumijeva od polaznika napraviti pažljivije i sigurnije pješake, bicikliste i sl.

Temeljni cilj ovog programa je prevencija i smanjenje broja dječjih žrtava cestovnog prometa. Toplo ga preporučamo svim školama.

Više na linku: http://jumicar.net/os-eugen-kvaternik-velika-gorica/
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Maja Mačinko Kovač   datum: 18. 9. 2014.

 


Raspored autobusa

Tražilica

Informacije

Popis udžbenika

Školski list

29. broj Prve škole


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 776648
Ovaj mjesec: 1459
Danas: 95

Natjecanja i smotre
preskoči na navigaciju