preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisne stranice

 
 
 
 
 
 

 

 

vijesti

Terenska nastava učenika šestih razreda: Plitvička jezera

Dana 28. svibnja 2024., učenici 6. razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika sudjelovali su na terenskoj nastavi na Plitvičkim jezerima. Nacionalni park obišli smo u pratnji stručnog vodiča. Obilazak je trajao 3 i pol sata, tijekom kojih su učenici imali priliku upoznati se s prirodnim ljepotama parka i njegovom bogatom florom i faunom. Dio obilaska uključivao je vožnju turističkim vlakom te električnim brodom po jezeru Kozjak. Slijedila je vožnja prema restoranu u Nikšiću, nadomak Rastoka, gdje smo se zaustavili radi ručka te sretno stigli natrag u Veliku Goricu. (Dalia Kager)

            

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 6. 2024. 22:03

Mali robotičari na Završnoj smotri "FIRST" LEGO League

Sedamnaest timova iz cijele Hrvatske okupilo se u subotu, 8. lipnja 2024. godine u OŠ Špansko Oranice na Završnoj smotri FLL u kategoriji Explore za učenike 1. do 4. razreda. Ovogodišnja tema bila je Masterpiece, a zadatak je bio prikazati svoje hobije i interese pomoću umjetnosti i tehnologije koristeći, naravno, LEGO kockice.
Našu školu predstavili su LEGO TUR-ovci, odnosno četvrtaši Eleonora, Pavel, Bruna, Janko, Lena i Andrija. Oni su izgradili svoj timski model, programirali nekoliko LEGO robota te svoj rad na smotri prezentirali svim zainteresiranim posjetiteljima i stručnom žiriju.
Inače, FIRST LEGO League održava se u 110 država svijeta, a kategorija Explore se u Hrvatskoj provodi kroz projekt 3, 2, 1... Lego! čiji su nositelji Hrvatski robotički savez i partner udruga Neki novi klinci. Projekt je financiran iz natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.
Mentorica skupini LEGO TUR bila je profesorica Antonija Vnučec. Čestitamo!

        

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2024. 19:31

30. Državno natjecanje „Sigurno u prometu“

 U Pulskoj  osnovnoj školi „Veli vrh“ održano je od 21.-24. svibnja 2024. godine 30. Državno natjecanje „Sigurno u prometu “, namijenjeno djeci petih i šestih razreda osnovne škole, koje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub, uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Prvog dana natjecanja provedeno je testiranje iz poznavanja propisa i vještina prolaska kroz biciklistički poligon nazvan „labirint života“, dok je drugog dana provedeno testiranje iz vještina upravljanja biciklom na tri pozicije biciklističkog poligona. Na natjecanju je sudjelovala naša učenica Sara Leipold osvojila je 24. mjesto. Mentor učenice je prof. Vinko Lujić. Čestitamo učenici i mentoru!!! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 6. 2024. 10:28

Naša škola je među najboljim školama Zagrebačke županije!!!

        

Izvor: Jutranji list (https://www.jutarnji.hr/vijesti/najbolje-skole/ovo-su-najbolje-osnovne-skole-u-zagrebackoj-zupaniji-nasi-ucitelji-su-tu-svako-jutro-u-7-15-svi-se-cude-15468195, 05.06.2024.)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2024. 10:22

Pozdrav iz Istre iz Škole u prirodi od naših učenika četvrtih razreda i njihovih učiteljica!

              

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2024. 10:18

Terenska nastava učenika osmih razreda: Podravina

Učenici osmih razreda bili su u utorak, 28. svibnja 2024. godine na terenskoj nastavi u Podravini. To je prvi put da učenici naše Škole odlaze u ovaj dio naše lijepe domovine. U pratnji svojih razrednika i nastavnika posjetili su u mjestu Grabrovnici rodnu kuću našeg pjesnika Petra Preradovića, istaknutog  pripadnika hrvatskoga narodnoga preporoda. Zatim je uslijedio odlazak do grada Đurđevca. Nakon ručka i kratkog odmora uslijedio je posjet Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci u kojem nam se na  multimedijalan način predstavio pustinjski krajolik i raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. Potom smo posjetili Stari Grad, spomenik kulture Republike Hrvatske u kojem je smješten interpretacijski centar Picokijade koji je sastavni dio Muzeja grada Đurđevca. Picokijada je kulturna manifestacija koja se održava svake godine da bi se sačuvala legenda o obrani Đurđevca od Turaka uz pomoć pijevca kojega su iz topa ispalili na Turce i tako ih otjerali i spasili grad. Od tada Đurdevčane zovu Picoki.Posebno je bio zanimljiv posjet Zoološkom vrtu u kojem se nalaze mnoge egzotične životinje, osobito deve i ljame, poniji te posebne vrste koza i ovaca. Naš posjet Đurđevcu završili smo obilaskom Đurdevačkih pijeski, naše Hrvatske Sahare. (Ivana Zec)

                         

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2024. 09:50

Terenska nastava učenika sedmih razreda: Park prirode Papuk

Dana 28. 5. 2024. godine  učenici sedmih razreda OŠ Eugena Kvaternika bili su na terenskoj nastavi u Parku prirode Papuk koji je ujedno i geopark pod zaštitom UNESCO-a. Geoinfo centar u Voćinu početna je točka za upoznavanje s Geoparkom Papuk. Kroz multimedijalni i interaktivni postav učenici su se upoznali s geološkom, biološkom i kulturno-povijesnom baštinom Papuka. Obilazak centra nastavili smo u multimedijalnoj 6D kino dvorani gdje su učenici u 15 minuta doživjeli putovanje kroz život Papuka od 20. stoljeća pa sve do trenutka stvaranja našeg planeta. Nakon edukacije u centru u  pratnji lokalnog rendžera krenuli smo u obilazak lokaliteta Rupnica. U povratku smo otišli na etno imanje Pustara Višnjica gdje su učenici ručali i zatim se još malo odmorili i rekreirali. (Ivana Ivčević)

                        

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 6. 2024. 09:40

Susret s književnicom Željkom Horvat-Vukelja

U srijedu, 29. svibnja 2024. godine, našu PŠ Lukavec posjetila je književnica Željka Horvat - Vukelja. Dočekali smo je u jednoj od naših učionica gdje nam je pričala priče i svirala na klaviru. Pokazala nam je kako nastaju njene slikopriče, a i objasnila kako jedna obična svakodnevna situaciju uz malo mašte može postati zanimljiva i poučna priča. Rješavali smo zanimljive rebuse koje nam je zadavala  i pred nama crtala na ploči, a i glumili zajedno s njom. Vrijeme je brzo prošlo u tako veselom druženju. (G. Lektorić)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 6. 2024. 16:56

Posjet Varaždinu i Trakošćanu – jednodnevni izlet za petaše

Dana 27. svibnja 2024. godine, u jutarnjim satima, učenici petih razreda uputili su se na jednodnevni izlet u pratnji razrednika i drugih nastavnika. Putovanje je započelo posjetom grada Varaždina. Varaždin je predivan barokni grad smješten u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, prekrasnoj arhitekturi i zelenim parkovima. ►

                       

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 5. 2024. 22:01

Terenska nastava: Medvedgrad

Učenici šestih razreda posjetili su 9.5.2024. godine, u sklopu terenske nastave iz Geografije, Povijesti i Prirode, PP Medvednicu i utvrdu Medvedgrad. Srednjovjekovni burg Medvedgrad nalazi se na Malom Plazuru, vrhu u južnom dijelu Medvednice i put do njega vodi preko parka prirode jer se treba provesti  Sljemenskom cestom gotovo do samog vrha i zatim se spustiti prema Medvedgradu. ►

                 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2024. 14:02

Članak o podršci Ronaldu i drugim darovitim učenicima u našoj školi u Jutarnjem listu

Naša škola, OŠ Eugena Kvaternika, osigurava sveobuhvatnu podršku svim učenicima, s posebnim naglaskom na darovite učenike. Posebno smo ponosni na našeg učenika Ronalda iz 6.c razreda, kojemu je kao potencijalno darovitom učeniku omogućeno da pohađa nastavu Kemije s učenicima viših razreda. Ova priča o podršci darovitim učenicima objavljena je u nacionalnom mediju Jutarnji list, gdje možete pročitati detaljan članak o Ronaldovom uspjehu i našim naporima da svakom učeniku omogućimo optimalne uvjete za razvoj. Više informacija možete pronaći u članku u Jutarnjem listu.

        

Izvor: Jutarnji list; Foto: Željko Puhovski, Cropix
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 5. 2024. 09:51

Matematički četverac

Matematički četverac je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Osnovni ciljevi natjecanja su popularizacija matematike, pružanje dodatnih mogućnosti mladim matematičarima i sklapanje novih prijateljstava, kako među učenicima, tako i među učiteljima.
Natjecanje se održava u dvije kategorije: MINI četverac za učenike 5. i 6. razreda te MAXI četverac za učenike 7. i 8. razreda. 

Prvi krug natjecanja Matematički četverac održan je 12.4.2024. godine u našoj školi. Natjecalo se 7 ekipa po 4 učenika. U MINI četvercu bilo je 5 ekipa (5. i 6. razredi) i dvije u MAXI četvercu (7. i 8. razredi). Ukupno su sudjelovale 22 škole Zagrebačke županije s 92 MINI i 50 MAXI ekipa. Naša „Ekipa za četiri“ osvojila je 3. mjesto, a ekipa „ Legendarna škvadra“  4. mjesto. Obje ekipe plasirale su se u drugi krug natjecanja, a sve ostale naše ekipe ostvarile su također jako dobre rezultate.

Drugi krug natjecanja održan je 20.5.2024. godine, domaćin je bila Velika Gorica. Nakon rješavanja zadataka i prezentiranja projektnog zadatka ekipa  „ Legendarna škvadra“  (Grga Cerjak, Zvonimir Robić, Viktor Pavičić, Matija Petračić) osvojili su izvrsno 4.mjesto, a „Ekipa za četiri“ (Lucija Desnica, Marta Hižar, Una Grbac, Jakov Prevolnik) zauzeli su fantastično 2. mjesto i osvojili medalju. Bravo za naše ekipe! Čestitke i mentorici Neli Šipušić Gombarević!

                                                                                      

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2024. 14:12

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Dana 21. svibnja 2024. godine objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.
Ovom Odlukom utvrđuje se postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. Za učenike 8. razreda i njihove roditelje organizirat će se sastanci na kojima će im se pojasniti cijeli postupak oko upisa, a najvažnije je da redovno posjećuju mrežne stranice srednje.e-upisi.hr i da se prijave u sustav od 27. svibnja, a mjesec dana kasnije, točnije 28. lipnja, počinje i odabir obrazovnih programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2024. 14:03

Obilježili smo "Noć knjige 2024" izradom digitalnih interaktivnih priča

U mjesecu travnju 2024. godine obilježavala se Noć knjige, a kako su čitalačke vještine i čitalačka pismenost izuzetno važne vještine, odlučili smo to obilježiti i u našoj školi na nastavi Informatike kako bismo s pomoću digitalne tehnologije potakli učenike na - čitanje. Tako su učiteljice Informatike Dalia Kager, Antonija Vnučec i Martina Vukušić, u suradnji s našom knjižničarkom Davorkom Facko-Vnučec, provele ovaj mini projekt s učenicima 4. razreda u matičnoj i područnim školama, te u 6. c i 6. d razredu.

Učenici su, osim čitalačkih vještina, razvijali i vještine računalnog razmišljanja stvarajući interaktivnu priču u alatu Inklewriter i u kojoj čitatelj odabire tijek radnje.

Za učenike 6. razreda napravili smo i mali natječaj, te je stručni žiri u sastavu Melita Delić (učiteljica Hrvatskog jezika), Mato Matijević (učitelj Engleskog jezika) i Davorka Facko-Vnučec (školska knjižničarka) odabrao tri najbolja rada, a dodijelili smo i nagradu publike za priču s najviše lajkova, posebnu nagradu za priču napisanu s pomoću umjetne inteligencije i čak 11 posebnih pohvala žirija.

Radove učenika 4. razreda možete pročitati na ovoj poveznici, a radove učenika 6. razreda na ovoj Padlet ploči. Popis svih nagrađenih pronađite pod Opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 21. 5. 2024. 14:26

Državno Natjecanje iz geografije

Na državnom Natjecanju iz geografije, koje je održano  u Vodicama od 13. do 15. svibnja 2024. godine, našu školu predstavljalo je učenik Dorian Cafuta. Natjecanje je organizirano u dva dijela. U prvom dijelu učenici su izrađivali zahtjevan istraživački rad, a u drugom su pisali pismeni ispit u kojem su pokazali svoja geografska znanja. U jakoj konkurenciji izvrsnih geografa naš Dorian osvojio je 10. mjesto. Bravo Dorian! Čestitke i mentorici, prof. Ivani Jurlina!

                   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 5. 2024. 21:32

Terenska nastava: Andautonija

Dana 7. svibnja 2024. godine, učenici 5. razreda naše škole posjetili su Arheološki park Andautoniju. Uz pomoć organiziranog vodstva saznali smo brojne zanimljivosti o gradu koji je bio smješten uz glavni tok rijeke Save na rimskoj državnoj cesti Sisak - Ptuj. Imao je kamenom popločane ulice, kanalizaciju, javne zgrade, stambene četvrti i nekropole. Bio je političko, kulturno i upravno središte Panonije. Učenici su razgledali sačuvane dijelove starorimskog grada, sudjelovali u radionicama (oblačili rimsku odjeću, igrali rimske igre) te saznali zanimljive detalje o svakodnevnom životu Rimljana. (Ivana Jurlina)

                                

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 5. 2024. 21:27

Promocija 77. broja lista ŽIR

Predstavljanje 77. broja lista Žir održana je u četvrtak, 16. svibnja 2024. godine u 12 sati u  Slastičarnici Memy. Među učenicima osnovnih škola Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle, nastupli su sa svojim literarnim radovima naši učenici Luka Pauk, Marta Hižar i Marija Martinović. Za likovni rad nagrađena je Dora Cvetić, učenica PŠ Lukavec. Njihove mentorice su Divna Topolnjak, Ema Hiršman i Valentina Božurić Grdenić. Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2024. 14:55

Ritmovi Afrike

Da su ritmovi i zvuci Afrike zanimljivi, uvjerili su se članovi Etno-skupine i daroviti učenici jer su 15. svibnja 2024. godine sudjelovali na glazbenoj radionici djembe bubnjeva. Silvia Vrsalović, viša kustosica (pedagoginja) upoznala je učenike s predmetima  iz Zbirke izvaneuropskih kultura koji su izloženi u prizemlju Etnografskog muzeja. Uglavnom je riječ o darovima istraživača, putnika, pomoraca i umjetnika. Posebnu vrijednost imaju Zbirka Dragutina Lermana, koji je bio u službi Slobodne Države Kongo u drugoj polovici 19. stoljeća i Zbirka braće Seljan, koji su na prijelazu 19. u 20. stoljeće istraživali u Etiopiji i Južnoj Americi. Među brojnim izloženim predmetima ističu se samurajski oklop iz Japana, slike na kori eukaliptusa iz Australije, tsantsu – smanjena glava neprijatelja iz Brazila i figure s moćima iz Konga. U afričkoj zbirci imaju različite glazbene instrumente, pored ostalih i bubnjeve iz središnjeg dijela Afrike. No, to nisu djembe bubnjevi koji potječu iz zapadne Afrike. Danas su djembe vrlo popularni i u nas. Na  radionici su učenici svirali djembe bubnjeve te su uspjeli vrlo brzo uspješno pohvatati upute djembe majstora Marka. (D.A.)

           

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2024. 10:02

Knjižna booka 2024.

10. Knjižna booka, u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, održana je 14. svibnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, u spomen na rođendan Hansa Christiana Andersena, ove godine posvećena je 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Svečanost su uveličali i naši učenici. Marta Hižar pripovijedala je legendu Jure Grando, dok su Nika Pažin i Anabella Pintač recitirale pjesmicu Paje Kanižaja Od ideš do smrtiš. Nakon svečanosti održan je kviz Halabooka, u kojem je sudjelovalo šest ekipa učenika osnovnih škola, a naši učenici, većinom učenici skupine potencijalno darovitih učenika, osvojili su prvo mjesto! Slijedio je obilazak knjižnice uz stručno vodstvo te posjet Zbirci muzikalija i audiomaterijala. 

U subotu, 18. svibnja 2024. godine Nika i Anabella su sa svojom mentoricom Ivanom Zec sudjelovale u emisiji Informativka na Radio Banovini, akoja je bila posvećena Knjižnoj booki.

                 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2024. 13:21

Daroviti učenici naše škole posjetili su Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Daroviti učenici naše škole posjetili su Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, 10. svibnja 2024. godine te sudjelovali na manifestaciji Dan i noć na PMF-u. Kako kažu organizatori, cilj je ove manifestacije popularizacija znanosti, matematike i računarstva kroz pokuse, radionice, posjete laboratorijima itd. Naši su učenici sudjelovali na kemijskim pokusima, izrađivali su vlastite geode, tražili blago pomoću radiovalova, isprobali zipline alku, učili o ekosustavima, plesali na vodi, saznali kako nastaje tsunami, računali koliko je velika zemljina jezgra, upoznali mnoge važne osobe iz svijeta fizike...
Učenici su nakon posjete PMF-u zaključili da imamo još mnogo toga za istražiti u svijetu znanosti te se vesele povratku na ovu manifestaciju iduće godine. (Antonija Vnučec)

              

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2024. 13:14

33. državno Natjecanje iz Kemije

Državno Natjecanje iz Kemije održano je od  08.05. do 10.05.2024. godine u našem gradu, Velikoj Gorici. Škola domaćin natjecanja bila je Gimnazija Velika Gorica koja se iskazala iznimnom organizacijom, a sudjelovalo je 116 učenika iz cijele Hrvatske, od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole. Predstavnik naše škole bio je učenik 7. razreda Jeronim Dubravica koji je osvojio visoko 8. mjesto te smo izrazito ponosni na njegov uspjeh na kojem mu čestitamo. Samo natjecanje bilo je izrazito zahtjevno i složeno jer je obuhvaćalo izvođenje nekoliko pokusa, testiranje teorijskog znanja i logičkog zaključivanja te matematički izračun u trajanju od 4 sata. Jeronim se svakodnevno pripremao za ovu razinu natjecanja pod vodstvom mentorice Andreje Kupina Ramljak.

Čestitamo Jeronimu i njegovoj mentorici Andreji Kupina Ramljak!!!

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 5. 2024. 20:54

Posjet Župnom uredu i crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije

Učenici 2.b razreda, zajedno sa svojom vjeroučiteljicom Martinom Filipović, posjetili su 6. travnja 2024. godine Župni ured i crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije u sklopu Kurikuluma Katoličkog vjeronauka za drugi razred. Župnik Norbert Ivan Koprivec bio nam je  domaćin te nas proveo kroz župnu kuću i pokazao što se sve tamo radi. Bilo je zanimljivo vidjeti kartoteku u kojoj svaka obitelj u župi ima spremljene podatke o primljenim sakramentima. U samoj crkvi vidjeli smo krstionicu, oltar i propovjedaonicu te sakristiju koja nas je iznenadila sa sadržajem ormara (haljinama koje svećenici koriste na svetoj misi). Djeci je bilo izuzetno zanimljivo i poučno. Veselimo se nekom sljedećem susretu. (Martina Filipović, vjeroučiteljica)

                                  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 5. 2024. 19:49

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda

Na manifestaciji Petek na Gorice sudjelovali su 3. svibnja naši učenici 4.b razreda sa svojom učiteljicom Divnom Topolnjak. Učenici su ručno oslikali platnene vrećice s turopoljskim motivima. Sav prihod naši mali poduzetnici namijenili su za potrebe Škole u prirodi. Bravo za učenike i učiteljicu!!!

           

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 5. 2024. 22:15

Dan otvorenih vrata velikogoričkih srednjih škola

Učenici 8. razreda su u pratnji razrednika i predmetnih učitelja, u petak 24. 4. 2024. godine posjetili Dane otvorenih vrata velikogoričkih srednjih škola. Uz prezentacije i razgovore s nastavnicima i učenicima, učenici su saznali nešto o opremi, načinu i uvjetima rada, ali i o uvjetima upisa u Obrtničku i Ekonomsku školu te u Gimnaziju Velika Gorica. Susreli smo i mnoge bivše učenike naše škole, a koji su nam isto tako iz prve ruke rekli ponešto o svojoj školi. Ovaj je posjet zasigurno bio vrlo koristan, šteta jedino što nije bio duži. (pedagoginja)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 5. 2024. 13:49

Plazma sportske igre mladih: Osvojeno 1. mjesto u utrci na 60 metara

Na regionalnom natjecanju Plazma Sportske igre mladih održanom dana 29.4.2024. godine, učenici 2. B razreda sudjelovali su u trčanju na 60 m i igri graničara. Učenik Alan Hadžić Mate osvojio je 1. mjesto u utrci na 60 metara i plasirao se na završno natjecanje Sportskih igara mladih u Rijeci. U igri graničara učenici 2. B osvojili su 3. mjesto. Igrali su u sastavu: Sara Brabenec, Ela Kovačić, Matea Pavunčec, Katja Čavar, Anđela Ćosić, Alan Hadžić Mate, Marko Budak, Yohan Zeth Pelayo, Noah Kongnyuy Ostojić i Josip Kirinčić.  Čestitamo učenicima i njihovoj učiteljici Sofiji Tonković, a Alanu želimo uspjeh na završnici u Rijeci.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 5. 2024. 13:36

Brončani nogometaši!

Turnirom u malom nogometu koji je održan 30. 4. 2024. godine na SRC Udarnik završila su ovogodišnja školska sportska natjecanja osnovnih škola Grada Velike Gorice. Bilo ih je mnogo, a učenici naše škole su ostvarili odlične rezultate i uspjehe. Na ovom posljednjem su se natjecali učenici petih i šestih razreda. Naši nogometaši su odigrali tri utakmice, pobijedili OŠ Jurja Habdelića i OŠ Velika Mlaka, izgubili od kasnijih pobjednika turnira OŠ Novo Čiče i tako osvojili ukupno treće mjesto. Igrali su u sastavu Matija Kuretić, Karlo Horvat, Leonard Obrazović, Igor Arbutina, Nikola Žordić, Grga Cerjak, Roko Mešnjak, Dorijan Lemić, Emanuel Šebek, Liam Stanilović, Luka Rogić, Jakov Budak, Gabrijel Bartolović i Luka Šimunić. Voditelj im je prof. Stanko Čudić. Čestitamo!

                                                                          

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 5. 2024. 08:03

Plazma Sportske igre mladih: Osvojeno 1. mjesto u graničaru

Dana 29. 04. 2024. godine u Velikoj Gorici održano je regionalno natjecanje Plazma Sportske igre mladih u graničaru. Natjecanje je održano u dvije kategorije: 2015. godište i mlađi te 2013. godište i mlađi. Naša škola imala je dvije ekipe u starijoj i jednu ekipu u mlađoj kategoriji. U starijoj kategoriji natjecalo se 13 ekipa. Ekipa ŠŠD Tur iz naše škole je sa 4 uvjerljive pobjede osvojila je 1. mjesto i plasirala se na završno natjecanje Sportskih igara mladih u Rijeci. Zanimljivo je da smo u finalu imali za protivnike također ekipu iz naše škole, učenike 3. b razreda. Za pobjedničku ekipu nastupili su: Ivan Plavec, Jakov Pavlinić, Vanja Grgić, Jakov Vrabec, Pavel Zrinski, Vito Čale, Nela Bačić, Dora Juričev, Melani Maslać  i Doris Bratković. Voditelj i trener ekipe je profesor Ivica Herceg. Čestitamo i želimo uspjeh na završnici natjecanja u Rijeci!

             

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 5. 2024. 21:11

Prezentacije projekata naše škole na Međunarodnoj konferenciji učitelja razredne nastave u Brelima

U Brelima se od 28.4. do 1.5. održala Međunarodna konferencija za učitelje razredne nastave, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom ​ obrazovanju pod nazivom Pogled u učionicu - od tradicije do suvremenosti, a koju organizira Hrvatska zajednica osnovnih škola. Učiteljica razredne nastave i mentorica Jelena Milinković zajedno s učiteljicom Tehničke kulture i mentoricom, Kristinom Panižić, prezentirale su projekt Projektna suradnja razredne i predmetne nastave kroz STEM  u „Tjednu planeta Zemlje”.

Na konferencijskom programu se, među odabranima, našlo i istraživanje Transformacija učenja matematike u svijetu proširene i virtualne stvarnosti, kojeg su osmislile i provele Dalia Kager, učiteljica informatike i mentorica, učiteljica razredne nastave i savjetnica Marina Mužek te učiteljica razredne nastave Lidija Detelić, a kojega je pred zainteresiranom publikom predstavila učiteljica Mužek. Ovi prikazi dobre prakse na međunarodnim konferencijama dokazuju koliko vrijedno naši učitelji rade na obogaćivanju nastave za naše učenike i koliko je kvaliteta njihovog rada prepoznata na visokoj razini. Čestitamo kolegicama na uspješnoj prezentaciji naše škole!

Detalje i program rada konferencije možete pronaći na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 5. 2024. 12:52

Poziv na panel raspravu Influencer - zanimanje budućnosti?

Cijenjeni učitelji, učenici i roditelji, kako naša škola već nekoliko godina sudjeluje u nacionalnom projektu Dan BezVeze, ove je godine novost da će se 6.5. održati panel rasprava na temu - Influencer, zanimanje budućnosti?  u 18h u OŠ Rapska u Zagrebu
I naša je škola kao partner pozvana na sudjelovanje. Događaj će se uživo prenositi online uz podršku CARNet-a, a svi zainteresirani za praćenje online mogu se uključiti bez prijave ili registracije putem poveznice: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/stream/54320.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 1. 5. 2024. 11:29

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2024“

Na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu 2024“ ekipa naše škole osvojila je 3. mjesto. Najuspješnija u našoj ekipi bila je Sara Leipold koja je u svojoj kategoriji osvojio 2. mjesto. Natjecanje je održano 27. travnja 2024. godine, a domaćin je  bila OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Na natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa i odvijalo se prema utvrđenom programu u dva dijela: praktični dio upravljanje biciklom i teoretski dio - testiranje učenika. Suorganizator natjecanja je HAK  Velika Gorica. Našu školu su na ovom natjecanju predstavljali učenici:  Sara Leipold, Una Grbac, Gabriel Batur i Šimun Ojvan . Mentor ekipe je prof. Vinko Lujić. Čestitamo!!!

             

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2024. 11:32

Županijsko Natjecanje u graničaru za učenice i učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola

Dana 25.04.2024. godine u OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu održano je županijsko Natjecanje u graničaru za učenice i učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola. Sudjelovalo je 6 ekipa iz Zagrebačke županije podijeljenih u 2 skupine. Naša ekipa bila je u grupi s OŠ Krunoslava Kutena  (kasnijim pobjednicima) i OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića. S porazom i pobjedom u skupini stekli smo pravo na borbu za 3. mjesto.U toj utakmici smo sa 2 : 0 pobijedili OŠ Ivana Benkovića iz Dugog Sela i zauzeli ukupno 3. mjesto. Za ekipu naše škole nastupili su: Ivan Plavec, Lena Štingl, Vanja Grgić, Pavel Zrinski, Vito Čale, Jakov Pavlinić, Melani Maslać, Doris Bratković, Nela Bačić, Lucija Švabenic, Jana Prevolnik i Pavle Humić. Voditelj i trener ekipe je Ivica Herceg, profesor. Čestitamo našim vrijednim sportašima!!!

               

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2024. 08:05

6. Državna Smotra u usmenom pripovijedanju djece i mladih

U Varaždinu je 22. travnja 2024. godine održana 6. Državna Smotra u usmenom pripovijedanju djece i mladih „Logos 2024.“ s ciljem promoviranja usmenog pripovijedanja i razvoja pripovjedačkih vještina. Na smotri su sudjelovali učenici koji su na predsmotrama održanim u dvanaest hrvatskih gradova, pa tako i u Velikoj Gorici, ostavili izuzetan dojam na povjerenstva pričajući izabrane priče. Državna smotra nije bila natjecateljskog karaktera nego su učenici podijeljeni u skupine po dobi sudjelovali u radionicama pod vodstvom majstorica pripovjedačica koje su svoju izobrazbu stekle u programu Prvog hrvatskog studija pripovijedanja pri Hrvatskom društvu za pripovijedanje „Logos.“ Iz naše škole sudjelovalo je petero učenika: Bruna Krvavica, Dominik Brčić, Maja Kovač, Marta Hižar i Marta Brabenec koji su na kraju smotre s ostalim učenicima pokazali naučeno kroz pripovjednu predstavu koju su stvorili tijekom radionice. Završni dio programa upriličen je dvorani Palače Herzer dok su radionice održane u Prvoj privatnoj gimnaziji. Smotru je podržalo Ministarstvo kulture i medija, a sudjelovalo je 115 djece i 71 mentor iz cijele Hrvatske. Mentorica učenicima je školska knjižničarka.                           

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2024. 17:32

Uspjeh naše Maje Kovač na međunarodnom natječaju "Voda" 2024.

Učenica Maja Kovač (5.a), članica naše fotografske skupine, osvojila je 3. nagradu u kategoriji 9. - 12. godina na Međunarodnom fotografskom natječaju koju organizira Osnovna škola "Fran Albreht" iz Kamnika (Slovenija). Na natječaju su, osim učenika iz Hrvatske, sudjelovali i učenici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Litve. Povjerenstvo je među pristiglima odabralo 233 fotografije za online izložbu, a dostupne su na ovoj poveznici.

Osim Maje, na natječaju su sudjelovale i učenice Laura Luka Plazonić (8.d), Lara Ruškovački i Lena Meštrović (6.d), te su za sudjelovanje dobile zahvalnicu i njihovi su radovi odabrani za online izložbu. Mentorica učenicama je Dalia Kager, učiteljica Informatike i voditeljica fotografske skupine.

Čestitke na izvrsnom uspjehu i promidžbi naše škole!

Rezultate natječaja pogledajte na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2024. 10:06

Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec

Stražnja dvorišna zgrada Područne škole Lukavec već dosta vremena nije imala svoju svrhu postojanja. To je bilo vrlo staro zdanje i zbog sigurnosnih razloga, odlučili smo je srušiti. Naša ravnateljica, Monika Brleković, pripremila je i prikupila potrebnu dokumentaciju za realizaciju tog projekta, a Grad Velika Gorica nas je podržao i osigurao sredstva iz svog proračuna. 
    Nakon nastave, 19. travnja, krenulo se s njenim rušenjem. Izvođači radova su u dva dana srušili zgradu te teren na njegovom mjestu očistili i poravnali pa sada dvorište iza naše škole ima još veći i otvoreniji prostor prema zelenilu koje ju okružuje. No, taj prostor pruža i mnoge mogućnosti dogradnje ili opremanja škole nekim sadržajima koji bi uljepšali i dopunili svakodnevnu nastavu u našoj, već gotovo 80 godina staroj, ali lijepoj školi.    (Učiteljica Gordana Lektorić)                                                                                                                                                                                           

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2024. 19:46

Učitelji Kvaternika na CUC-u 2024

Ove su godine na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji, koja se 18. i 19. travnja 2024. godine održala u Rovinju, sudjelovali svi učitelji Informatike naše škole: Vinko Lujić, Dalia Kager, Antonija Vnučec i Martina Vukušić, a snage Kvaternika pojačala je i učiteljica Marina Mužek. Neki od njih su aktivno doprinijeli bogatom konferencijskom programu čija je tema bila - umjetna inteligencija. Naslov konferencije je tako bio: AI u obrazovanju - novi početak ili početak kraja. Doprinijeli smo programu s 2 interaktivna izlaganja: Transformacija učenja matematike u XR svijetu (Kager, Mužek), UI alati za revoluciju čitanja (Kager); jednom Birds of a Feather diskusijom: Etički izazovi uporabe umjetne inteligencije u obrazovanju (Belščak, Kager) i jednom radionicom: Od ideje (ili bez ideje?) do interaktivne priče uz UI (Kager, Vnučec), a učiteljica Kager je, na poziv predsjednice programskog odbora CUC-a, Marijane Pezelj, sudjelovala i u panel raspravi na svečanom otvaranju konferencije na temu Umjetna inteligencija: od regulacije do edukacije, uz Juraja Bilića, pomoćnika ravnatelja CARNET-a za Sektor za umjetnu inteligenciju, eksperta u OECD-ovoj radnoj skupini za budućnost umjetne inteligencije i voditelja projekta BrAIn, Sašu Mladenovića, redovitog profesora na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu i voditelja istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju, Antoniju Capan, učiteljicu matematike u Osnovnoj školi Grabrik i Jaye Richards Hill, direktoricu Microsoft EDU za Istočnu Europu, Bliski Istok i Afriku.

Više o konferenciji i događanjima pročitajte na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2024. 08:56

Županijsko Natjecanje u košarci za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola Zagrebačke županije

U OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić Gradu održano je županijsko Natjecanje u košarci za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola Zagrebačke županije. Sudjelovalo je 9 ekipa iz svih gradova ZŽ podijeljenih u 3 skupine. Ekipa OŠ Eugena Kvaternika, koja je nastupila kao prvak Velike Gorice, natjecala se u skupini A sa OŠ J. Zorića iz Dugog Sela i OŠ Đure Deželića iz Ivanić Grada. S dvije sigurne pobjede, ekipa OŠ E. Kvaternika osvojila je 1. mjesto i plasirala se u finale, u koje su se plasirale i OŠ B. Tonija iz Samobora i OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskog kao pobjednici svojih skupina. Naša ekipa je imala otežavajuću okolnost jer smo igrali 3 utakmice u nizu i na kraju smo već umorni igrali protiv jake ekipe iz Samobora te porazom osvojili drugo mjesto. Prethodno smo uvjerljivo pobijedili OŠ Ljube Babića.Treba istaknuti da su našu ekipu sačinjavali učenici kojima košarka nije primaran sport pa tim više voditelj ekipe pohvaljuje svoje igrače..Za ekipu OŠ Eugena Kvaternika nastupili su: Andrija Hrstić, Niko Cvitaš, Roko Fabečić, Gabrijel Šebek, Grgur Pribanić, Jan Ladišić, Bruno Crnogaća, Petar Graovac, Patrik Dodić, Filip Danko, Filip Bobesić  i Šimun Gadanac. Trener i voditelj ekipe je profesor Ivica Herceg. Čestitke!!!

                     

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2024. 09:22

Gradsko Natjecanje osnovnih škola u rukometu za učenice petih i šestih razreda

Na gradskom Natjecanju osnovnih škola u rukometu za učenice petih i šestih razreda, koje se održalo 15.4. 2024. godine u OŠ Novo Čiče, naša ekipa je osvojila treće mjesto. Nastupile su Jana Prevolnik, Lena Meštrović, Kiara Čavar,  Anabela Jug, Luana Bigec Sabljak, Eni Janković i Laura Matijević. Voditelj je prof. Stanko Čudić. Čestitamo!

                          

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2024. 13:50

6. Državna (pred)SMOTRA u usmenome pripovijedanju za djecu i mlade “Logos 2024.”

U Velikoj Gorici održana je 11. travnja 2024. godine 6. Državna (pred)SMOTRA u usmenome pripovijedanju za djecu i mlade “Logos 2024.”. Voditeljica smotre je Maja Trupčević, majstorica pripovjedačica. Među mladim pripovjedačima i pripovjedačicama od vrtićkog do školskog uzrasta na smotri je nastupilo i osmero naših učenika od 1. do 6. razreda koji su pričali priče, legende i mitove prema vlastitom odabiru. Mogli smo čuti Mit o Dedalu i Ikaru, Legendu o nastanku Zagreba, Legendu o prvom hrvatskom vampiru te priče Bambi, Sretni kraljević i Plava ruža. Učenica prvog razreda Nika Pažin pričala je svoju prekrasnu autorsku priču Čarobno jaje. 
Naši učenici su svojim nastupima ostavili iznimni dojam na povjerenstvo i na sve prisutne u publici pa je šestero učenika pozvano na 6. Državnu SMOTRU u usmenome pripovijedanju za djecu i mlade koja će se održati 22. travnja 2024. godine u Varaždinu. Priče su pripovijedali Nika Pažin, Dominik Brčić, Bruna Krvavica, Pavel Zrinski, Ivan Plavec, Maja Kovač, Marta Hižar i Marta Brabenec. Mentorica učenicima  je školska knjižničarka. Čestitke!!! (D.F.V.)

                

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2024. 10:01

Gradsko Natjecanje osnovnih škola u rukometu za učenike petih i šestih razreda

Na gradskom Natjecanju osnovnih škola u rukometu za učenike petih i šestih razreda, koje se održalo 10.4.2024. godine u OŠ Novo Čiče, naša ekipa je osvojila četvrto mjesto. Nastupili su Jakov Vrabec, Ivan Plavec, Jakov Plavec, Nikola Žordić, Emanuel Šebek, David Jug, Karlo Horvat, Grga Cerjak, Lukas Đumlija, Martin Tisanić i Matija Kuretić. Voditelj je prof. Stanko Čudić. Čestitamo!!!

                        

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 4. 2024. 13:09

Međunarodno natjecanje “Klokan bez granica”

22. ožujka 2024. godine u našoj školi održano je natjecanje „Klokan bez granica“ sudjelovalo je 110 učenika naše škole (90 učenika nižih razreda i 20 viših razreda). Ove godine natjecanje je održano u 632 osnovne i 90 srednjih škola, ukupno se natjecalo 36 647 učenika.
Učenici koji su svojim rezultatom ušli među 10% najuspješnijih i dobili nagrade i priznanja: Kongnyuy Ostojić Noah, Gradečak Eva, Brebrić Lovro, Šajnović Emma, Horvatić Marin, Vidalina Aron, Bunjevac Petra, a utješne nagrade za svoje odlične rezultate dobili su: Pavičić Viktor, Grgić Vanja, Grbac Una i Haraminčić Juraj. Čestitamo!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2024. 18:19

Projekt građanin: Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

     Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, naziva  ,,Projekt građanin'' održala se 27. ožujka 2024. u Osnovnoj školi Sveta Nedelja, Područna škola Strmec. Organizator smotre je voditeljica Županijskog stručnog vijeća Sandra Vuk, a samu smotru je otvorio gradonačelnik grada Svete Nedelje  Dario Zurovec. Osnovnu školu Eugena Kvaternika predstavljale su učenice Iskra Strineka, Bruna Markov, Gita Ćosić, Korina Hasija i Ema Balić iz 7.b razreda. Mentorica učenicima je bila vjeroučiteljica Nataša Čurić, a u pripremi projekta sudjelovala je i učiteljica Marina Mužek.

 

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 27. 3. 2024. 14:13

Tribina za promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti uz gosta don Mihovila Kurkuta

    U ponedjeljak, 26. ožujka 2024. u 13.00 sati održana je tribina za promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti, namijenjena učenicima osmih i sedmih razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika. Tribinu su organizirale vjeroučiteljice Nataša Čurić i Martina Filipović, s ciljem osvještavanja važnosti pravilnog odabira  životnog poziva.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 26. 3. 2024. 20:00

Izložba pisanica

 

    Centar za posjetitelje u Velikoj Gorici trenutno priređuje izložbu nazvanu „Neobične pisanice“, koju su organizirali učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika. Izložba uključuje uskršnja jaja ukrašena raznim tehnikama te crteže iste tematike, a radili su ih učenici 1.c s učiteljicom Vesnom Lužnik, 2.c s učiteljicom Bernardom Jandriš, 3.b i učiteljica Marina Mužek, 4.a i učiteljica Marica Kupina, 4.b i učiteljica Divna Topoljnjak, učenici  Vjeronaučne skupine s vjeroučiteljicom Natašom Čurić te 8.a razreda s razrednicom Ivanom Zec. U izložbi su sudjelovali i učenci 2. razreda s učiteljicom Gordanom Lektorić i 4. razreda s učiteljicom Valentinom Grdenić iz Područne škole Lukavec. Izložbu su, u suradnji s Turističkom zajednicom Velika Gorica, priredile vjeroučiteljica Nataša Čurić i učiteljica tehničke kulture Kristina Panižić.

Voditeljice otvorenja bile su učenice Bruna Markov i Iskra Strineka. 

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 26. 3. 2024. 19:00

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka

     Nadbiskupijsko natjecanje iz Vjeronauka za osnovne škole Zagrebačke nadbiskupije održano je 22. ožujka 2024. u OŠ Dubovac u Karlovcu, okupivši 25 škola s područja Zagreba, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Karlovačke županije. Tema Vjeronaučne olimpijade bila je Socijalni nauk Crkve. Sudjelovalo je četiri učenika po školi, u pratnji njihovih vjeroučitelja mentora. Našu školu su predstavljali učenici Laura Jurković, Adam Naglić, Matej Fujs i Leona Šajnović uz mentoricu Natašu Čurić. Ekipa je osvojila izvrsno 8. mjesto.

 

Klikni opširnije za više informacija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Čurić  datum: 25. 3. 2024. 19:00

Županijsko Natjecanje mladih tehničara

            


U OŠ Eugena Kumičića je održana 20. ožujka 2024. godine županijska razina 66. Natjecanja mladih tehničara. Natjecalo se osmero naši učenika koji su ostvarili izvrsne rezultate: Automatika: Nikola Prahir, 10. mjesto; Elektronika: Vice Zuanović, 7. mjesto; Fotografija: Prlić Petra (8. mjesto) i Maja Kovač (9. mjesto); Graditeljstvo: Marta Hižar, 3. mjesto; Maketarstvo i modelarstvo: Štefanić Riana, 4. mjesto; Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina: Budak Jakov, 11. mjesto; Obrada materijala: Leona Šajnović, 6. mjesto. Mentorice su Dalia Kager (kategorija Fotografija, učenica Maja K.) i Kristina Panižić (mentorica ostalim učenicima). Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 18:13

Turopolje kao nekad

Učenice, članice školske Etno skupine, zajedno sa svojim profesoricama Dubravkom Adžaga, Jasminom Rudić i Martinom Filipović posjetile su Muzej Turopolja te su sudjelovale u radionici Tradicionalnog pisanja, šaranja pisanica voskom. Pod stručnim vodstvom Ivane Đumbir, Tatjane Pintarić  i Josipe Matijašić naše su se učenice i profesorice okušale u tradicionalnom pisanju pisanica. Iako se, na prvu, činilo jako komplicirano ipak nije tako. Uživale smo u svakom trenutku, a tijek i rezultat radionice pogledajte u fotografijama koje slijede. (Martina Filipović)
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 16:08

Donacija mladih stabala Područnoj školi Lukavec

U danima posvećenim dolasku proljeća, prirodi, vodama i šumama i isticanju njihove važnosti za čovjeka, djelatnici VG komunalca ugodno su nas iznenadili svojim posjetom. Dostavom i sadnjom novih mladih stabala (javor, likvidambar, ukrasna trešnja, bagrem i lipa), dodatno su ukrasili i obogatili dvorište i park naše škole. Za taj projekt Grada Velike Gorice prijavili smo se prošle jeseni. Jedva čekamo da se, uz već postojeća naša stabla, zazelene i krošnje novih stabala. (Gordana Lektorić)

„Ako razmišljate godinu dana unaprijed, posijte sjeme.
Ako razmišljate deset godina unaprijed, posadite drvo."
Kineski pjesnik

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 16:05

Županijsko Natjecanje iz Geografije

Na županijskoj razini Natjecanja iz Geografije održanoj 22. ožujka 2024. godine u OŠ Klinča Sela sudjelovalo je čak desetero naših učenika! U kategoriji petih razreda Tena Hačić osvojila je 7. mjesto, Leo Hudina 20. mjesto, Maja Kovač 25. mjesto, a Mia Ignjatović 26. mjesto. Mentorica učenicima je Ivana Jurlina. U kategoriji učenika šestih razreda Marta Hiža osvojila je izvrsno 2. mjesto. Mentorica učenici je Dubravka Vešligaj. U kategoriji učenika sedmih razreda Dorian Cafuta osvojio je izvrsno 3. mjesto, Jeronim Dubravica 6. mjesto, Bruna Markov 17. mjesto i Bruno Crnogaća 18. mjesto. Mentor učenicima je Ivana Jurlina. U kategoriji učenika osmih razreda Josip Baćak osvojio je 11. mjesto. Mentorica Dubravka Vešligaj. Čestitke učenicima i mentoricama!!!

                      

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2024. 11:43

Gradsko natjecanje osnovnih škola Velike Gorice u graničaru

Na Gradskom natjecanju osnovnih škola Velike Gorice u graničaru koje se održalo 22. ožujka u našoj školi nastupile su četiri ekipe: OŠ Velika Mlaka, OŠ Šćitarjevo, OŠ Novo Čiče i OŠ Eugena Kvaternika. Natjecali su se mješoviti sastavi četvrtih razreda, u svakoj ekipi igra jednak broj dječaka i djevojčica.Već četvrtu godinu zaredom pobijedila je ekipa OŠ Eugena Kvaternika. Ove godine su sve tri utakmice pobijedili bez izgubljenog seta i tako se plasirali na Županijsko natjecanje. Za našu ekipu su igrali Ivan Plavec, Vanja Grgić, Pavle Humić, Pavel Zrinski, Andrej Žordić, Vito Čale, Lena Štingl, Jana Prevolnik, Nela Bačić, Lucija Švabenic, Melani Maslač i Doris Bratković. Voditelj i trener im je prof. Ivica Herceg. Čestitamo im i želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju!

             

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 3. 2024. 11:29

Radovi naših Kvatrića ponovno odabrani u MyMachine DreamsDrop svjetskoj kampanji 2024

Sada već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, na nastavi Informatike učenici sudjeluju u MyMachine DreamsDrop svjetskoj kampanji. I ove godine su se, između više od 1000 pristiglih radova djece iz 13 zemalja s četiri kontinenta, u stotinjak ukupno odabranih ideja iz mališana iz cijeloga svijeta našla dva rada učenika naše škole: Pomagalo za sreću učenice Ingrid Leder (3.b) i Pucač bombona kojega je osmislio učenik Josip Čehobašić (3.b), kojima čestitamo na ovom uspjehu, kreativnosti i promociji naše škole u svijetu!

Učenici trebaju odabrati neki problem te nacrtati i opisati svoj stroj iz snova kojim se taj problem može riješiti. Odabrane ideje naših učenika u stvarnost će pretvoriti studenti sveučilišta Meksiku (Monterrey Tech) i Kostariki (Tecnólogico de Costa Rica) i jedva čekamo vidjeti njihova rješenja!

A zašto su Ingrid i Josip osmislili upravo te strojeve i kako oni rade, pogledajte u kratkom videu na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 3. 2024. 10:38

Napreduju radovi na gradilištu naše nove PŠ Dubranec!

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je 22. ožujka gradilište naše nove područne škole u Dubrancu. Najavio je dovršetak radova na ljeto te početak nastave u objektu u novoj školskoj godini.  "Veselim se u ime svih svojih kolega, kolegica, roditelja i djece cijelog kraja, što će nova škola početi s radom s novom školskom godinom. Ravnateljica naše škole Monika Brleković istaknula je: „ Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što nas podupire i što je potaknuo da se ova školica izgradi i ovaj kraj razvije u onom lijepom smjeru u kojem bi se trebao razvijati. Povećava se broj školaraca, bit će opremljenija i modernija od prijašnje." Vijest su prenijeli svi velikogorički portali:

https://velikagorica.com/vijesti/vgradu-150984

https://velikagorica.com/vijesti/goricahr-150983

https://velikagorica.com/vijesti/01PortalVG-150973

https://velikagorica.com/vijesti/cityportal-150978

https://velikagorica.com/vijesti/vgdanas-150969

https://velikagorica.com/vijesti/kronikevg-150968

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 22:30

Na Dan darovitih učenika posjetio nas je poznati meteorolog Zoran Vakula

Dan darovitih učenika obilježava se 21. ožujka. Sve skupine darovitih učenika od 4. do 8. razreda sa svojim voditeljicama okupile su se na taj dan u školskoj knjižici i u školskom atriju na susretu s poznatim meteorologom Zoranom Vakulom. Gospodin Vakula predstavio nam je svoje slikovnice, uputio nas u tajne meteorologije i vremenskih prilika i neprilika, a učenici su s izuzetnom pažnjom sve pratili i postavljali bezbroj pitanja. 

       

/upload/os-ekvaternika-velikagorica/images/newsimg/13398/File/web%20(3).pdf

Dojmovi sa susreta pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 11:59

Službeni rezultati županijskog natjecanja iz Informatike 2024.

Nakon dugog čekanja, konačno su stigli i službeni rezultati županijskog natjecanja iz Informatike koje se održalo 1. ožujka 2024. u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini i na kojemu su naši učenici ostvarili izvrsne rezultate u nekoliko kategorija.

Kategorija: Digitalne kompetencije 5.

6. mjesto Leo Hudina, mentor Vinko Lujić

 

Kategorija: Digitalne kompetencije 6.

6. mjesto Ronald Podgorski, mentor Dalia Kager

 

Kategorija: Logo 6.

1. mjesto Juraj Haraminčić, mentor Vinko Lujić

1. mjesto Ronald Podgorski, mentor Dalia Kager

 

Kategorija: Osnove informatike 8.

9. mjesto Jakov Galović, mentor Vinko Lujić

 

Kategorija: Primjena algoritama 6.

3. mjesto Ronald Podgorski, mentor Dalia Kager

Čestitamo učenicima i mentorima!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 09:42

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

20. ožujka 2024. godine na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika u OŠ Milana Langa u Bregani, našu školu predstavljali su učenici sedmih razreda.  Na natjecanju sudjelovalo je 24 učenika sedmih razreda te 25 učenika osmih razreda Zagrebačke županije. U kategoriji učenika sedmih razreda Marko Kurtović osvojio je 7. mjesto (mentorica Dubravka Adžaga), Gita Ćosić osvojila je 10. mjesto i Ema Balić, 11. mjesto (mentorica Jasminka Tihi-Stepanić). Čestitamo učenicama i mentoricama! 

                           

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2024. 17:36

Predstava "Raspucavanje"

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Ministarstvom obrazovanja kao partnerom projekta, u našoj školi je 20. ožujka izvedena  predstava “Raspucavanje”. Predstava “Raspucavanje” u produkciji Kazališta Lutonjica Toporko premijerno je prikazana na prvu obljetnicu pobjede Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Predstava je namijenjena učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola, a odigrana je uz potporu Hrvatskog nogometnog saveza koji na ovaj način želi edukativno i preventivno dati doprinos suzbijanju neprihvatljivih ponašanja u nogometu, sportu, ali i društvu u cjelini. Predstavu su u nekoliko izvedbi pogledali svi učenici viših razreda, a reakcije na glumce i izvedbu su bile super. Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu!

          

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2024. 17:59

Županijsko natjecanje iz Povijesti

Županijsko natjecanje iz Povijesti održano je u OŠ Dragutina Tadijanovića u Svetom Ivanu Zelini. Na natjecanju su sudjelovali učenici Ivan Baćak i Elizabeta Čiško Ćulina koji su ostvarili izvrsne rezultate. Ivan je u kategoriji učenika osmih razreda osvojio treće, a Elizabeta u kategoriji sedmih razreda osvojila je peto mjesto. Mentorica je prof. Nada Grgurević. Čestitke učenicima i mentorici!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2024. 17:49

Tko pjeva, zlo ne misli

Da tko pjeva, zlo ne misli uvjerili su se učenici 7.c i 7.d razreda kada su 13. ožujka pogledali istoimenu predstavu u Hrvatskom narodnom kazalištu. Bila je to 96. izvedba ove drame u HNK u Zagrebu. Učenici su uživali u dramatizaciji novele Iz dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera.  Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, Rene Medvešek režirao je ovu predstavu. Učenicima je najuspješnija bila gluma Dušana Bućana  u ulozi Franje Šafraneka. Scenska su rješenja bila zanimljiva, gluma uvjerljiva, a cijela predstava vesela i razigrana dočaravajući gledateljima duh starog Zagreba. (D.A.)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2024. 17:58

LIK 2024.

OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice bila je domaćin Županijskog Natjecanja iz  područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2024. Izložba najboljih radova, nastalih na školskom natjecanju, održana  je 7. ožujka 2024. godine. Među izloženim radovima bio je i rad naše učenice Sonje Mikulčić. Tema je bila moda i osmišljavanje suvremene školske uniforme/plakat za modnu marku u digitalnom obliku. Mentor učenici je prof. Vid Vučak. Čestitke!

    
 


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2024. 19:31

Županijsko Natjecanje iz Kemije

Županijsko Natjecanje iz Kemije održano je 7. ožujka 2024. u OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu. Na natjecanju su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola Zagrebačke županije. U kategoriji sedmih razreda natjecalo se osam naših učenika: Jeronim Dubravica, Katja Crnkoci, Mia Mareković, Ema Balić, Iskra Strineka, Marko Kurtović, Mia Čunčić i Leona Šajnović. Učenik Jeronim Dubravica osvojio je 1. mjesto, Katja Crkoci 7. mjesto, a i ostali učenici ostvarili su dobar rezultat. Mentorica učenika je Andreja Kupina Ramljak, prof. biologije i kemije, dipl. ing. biologije. Čestitamo učenicima i mentorici i ponosni smo što su tako iznimnim rezultatom predstavili našu školu.

                                     

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2024. 19:30

Mala djeca odmalena pomažu da se ručak sprema

Članice Etno-skupine naše škole 8. ožujka postavile su u blagovaonici zanimljivu izložbu zidnjaka ili vezenih krpa. Zidnjaci ili zidne krpe (kuvarice) izvezene su bijele platnene tkanine različitih motiva i poruka. Uglavnom su svoje mjesto nalazile u kuhinjama uz štednjake, kada su se otvorena ognjišta zamjenjivala zatvorenim pećima. Prije nekoliko desetljeća nalazili smo ih u gotovo svim seoskim kućama, a nešto kasnije i u gradskim domovima. Najčešći motivi na zidnjacima obrađivali su teme kuhinje i hrane, ovješeni obično na kuhinjskim zidovima jer je kuhinja bila centar društvenog zbivanja, obiteljskih okupljanja ili susreta s gostima. Posebna specifičnost zidnjaka bile su kratke, specifične i duhovite poruke koje su činile cjelinu s vizualnim motivom, a iz kojih se moglo iščitati puno o članovima kućanstva, o odnosima u obitelji, stavovima i sl. Izložbi su se posebno obradovale naše kuharice te potvrdile da su zidnjaci često ukrašavali kuhinje Turopolja, a i drugih krajeva. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali prikupljnju zidnjaka, a sve vas pozivamo da zavirite u blagovaonicu.Slučajnost ili ne, tako su naše etno članice zajedno sa svojim voditeljicama obilježile Međunarodni Dan žena! (D.A.)

/upload/os-ekvaternika-velikagorica/images/newsimg/13363/File/WhatsApp%20Image%202024-03-10%20at%2013.15.30.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2024. 18:46

Natjecanje u odbojci za učenike 5. i 6. razreda

U utorak, 05.03.2024. u OŠ Velika Mlaka, koja je bila i domaćin, održano je gradsko Natjecanje u odbojci za učenike 5. i 6. razreda. Sudjelovale su 3 ekipe koje su igrale svatko sa svakim. Prvu utakmicu smo igrali protiv lanjskih državnih
prvaka OŠ Šćitarjevo i odličnom igrom dobili prvi set ali više od toga nismo mogli i nakon zanimljive i uzbudljive utakmice morali smo priznati da su protivnici bolji.U drugoj utakmici pobijedili smo OŠ Velika Mlaka sa 2 : 0 i tako osvojili 2. mjesto.
Za ekipu naše škole nastupili su: Batur G., K. Horvat, E. Šebek, N. Žordić, M. Tisanić, M. Kuretić, M. Petračić, L. Obrazović, J. Prevolnik, J. Blažević i D. Jug.  Voditelj i trener ekipe je profesor Ivica Herceg. Čestitke!!!

                     

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2024. 20:45

Gradsko Natjecanje u odbojci za djevojčice 5. i 6. razreda

 29. veljače 2024.  godine u Gradskoj sportskoj dvorani, u kojoj je domaćin bila OŠ Šćitarjevo, održano je gradsko Natjecanje u odbojci za djevojčice 5. i 6. razreda.
Sudjelovalo je 7 ekipa podijeljenih u 2 skupine .U skupini B natjecala se naša ekipa. S dvije uvjerljive pobjede od 2:0 protiv OŠ Nikole Hribara i OŠ Velika Mlaka, naša ekipa je osvojila 1. mjesto u skupini i plasirala se u finale. Finale smo igrali s OŠ Eugena Kumičića koja je također pobijedila u skupini A. Nakon zanimljive i uzbudljive utakmice morali smo priznati da su protivnici bolji i tako smo osvojili 2. mjesto. Za ekipu naše škole nastupile su: D. Humić, P. Sertić Avdić, L. Bigec Sabljak, E. Hrstić, M. Grizelj, L. Dodić, U. Grbac, L. Janjetović, M. Maslać i Sara Maras. Voditelj i trener ekipe je profesor Ivica Herceg.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2024. 12:44

Županijsko Natjecanje iz Matematike

U OŠ Jakovlje održano je županijsko Natjecanje iz Matematike. Sudjelovalo je šest naših učenika;

4. razred: Andrija Markeović, 16. mjesto (mentorica Marica Kupina)

5. razreda: Viktor Pavičić, 23. mjesto (mentor Josip Božo)

6. razred: Marta Hižar, 3. mjesto i Grga Cerjak, 10. mjesto (mentorica Nela Šipušić Gomaberević)

7. razred: Balić Ema, 5. mjesto (mentorica Nela Šipušić Gomabrević) i Đaković Grgur, 7. mjesto (Gordana Berković Kosor)

Državno povjerenstvo će u sklopu revizije županijskog natjecanja objaviti rezultate 11. ožujka 2024. godine. Privremeni rezultati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2024. 11:09

Upisi u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025. Vijest ima dokument u privitku

Postupak upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025., po prvi put odvija se putem sustava e-građani. Roditelji se trebaju prijaviti na web stranici https://osnovne.e-upisi.hr. Prijava za upis može se podnijeti do 31. 3. 2024. godine. U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Stoga pozivamo sve roditelje/skrbnike koji još to nisu učinili, da se prijave u sustav e-Građanin.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za upis u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. započinje u ponedjeljak 8. travnja 2024. i obavljat će se u prostorijama Osnovne škole Eugena Kvaternika, Školska 4, za djecu iz Velike Gorice i područja PŠ Lukavec i PŠ Dubranec.

Za termin testiranja u školi možete se naručiti od 4.3.2024. godine na broj  01/6221-334, ponedjeljkom i srijedom od 10 do 12 sati, utorkom i četvrtkom od 15 do 17 sati. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2024. 10:32

Dvije nagrađene učiteljice iz naše škole povodom Svjetskog dana učitelja

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 505 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2022./2023., a među kojima su se našle dvije učiteljice naše škole - Marina Mužek, učiteljica razredne nastave, savjetnica i Dalia Kager, učiteljica informatike, mentorica.

Ovim javnim pozivom Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, a u povodu Svjetskog dana učitelja u četvrtak, 5. listopada 2023. godine, održana je svečanost na kojoj se nagrađenima obratio ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

Imena svih dobitnika nalaze se na sljedećoj poveznici.

Iskrene čestitke svim najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima u školskoj godini 2022./2023. te im želimo uspješan nastavak rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2023. 10:05

Vožnja podvodnim dronom na gradskom bazenu u Velikoj Gorici

Učenici 2.b razreda s učteljicama Marinom Mužek i Dalijom Kager posjetili su 19. lipnja 2023. godine gradski bazen u Velikoj Gorici i sa sobom doveli neobičnog plivača - podvodni dron Gladius prvi je robot koji je zaronio u gradski bazen. Svi su učenici naučili kako njime upravljati, koje sve senzore ima te kako očitavati mjerenja temperature i dubine vode te položaj drona ispod vode putem mobilne aplikacije. Bilo je zabavno i poučno i jedva čekamo isprobati ga u nekom jezeru ili rijeci!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 21. 6. 2023. 12:20

Popis udžbenika, udžbenika za učenike s primjerenim programom te dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

U privitku je objedinjeni Popis udžbenika za školsku godinu 2023./2024. s udžbenicima i radnim bilježnicama za redovni i za prilagođeni program.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 6. 2023. 14:30

Nove klupe u parku naše škole

 Nedavno smo imali akciju čišćenja našeg školskog okoliša koje je sada jako ozelenjelo. Ugodno je za vrijeme lijepog vremena boraviti u njemu tijekom velikog odmora ili sata TZK-a, a ponekad i nakon nastave. Zahvaljujući MO Lukavec, nedavno su postavljene nove, vanjske klupe kraj školskog igrališta i novi koševi za smeće kako bi se održala čistoća okolne prirode. Osim njih stigle su i nove mreže kojima ćemo zamijeniti ove sadašnje, trošne i više nam nogometna lopta neće prolaziti  kroz gol. Sve je spremno za boravak na svježem zraku. Za igrače, a i za gledatelje.
      HVALA! 
   Veselimo se ponovnoj suradnji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 4. 2023. 22:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Raspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1201894
Ovaj mjesec: 5605
Ovaj tjedan: 1990
Danas: 576
preskoči na navigaciju